Vad är en mur akvarium?

uttrycket "vägg akvarium" kan syfta på två olika typer av fisk tankar. Den första typen av vägg akvarium är helt enkelt en smal akvarium som är monterad på väggen, som liknar en stor tavelram. Denna typ är mycket vanlig och lätt att installera. Den andra typen av vägg akvarium är en full-size akvarium infogas i en utstansade hål i väggen. Detta akvarium kan ses ur två motsatta sidor av muren, som normalt kommer att vara två olika rum. Eftersom denna typ av akvariet kräver faktiska byggandet och hem ändring, är det något mindre vanligt. Det finns många fördelar med att välja en väggmonterad akvarium för hemmet eller kontoret. Det tillåter ägaren att ha glädje av att titta på fisk och upprätthålla ett akvarium utan att behöva förlora värdefull vardagsrum med en stor tank och stativ. En vägg akvarium tar bara upp några inches utrymme på väggen, och de flesta är avsedda att vara enkla att underhålla och ger användaren enkel tillgång till tanken och dess filter ovanpå ramen.

flesta vägg akvarium är mellan fyra och sex inches (10 och 15 cm) tjocka. De finns i olika kvadratiska och rektangulära former, med olika stilar för ramar för att passa olika typer av dekor. Många kommer med rostfritt stål eller trä ramar, men vissa kommer med ramar som är utbytbara. Matchande krona formning kan också ramar in akvarium, för en sömlös utseende. Olika storlekar på mur akvarium har också olika mängder vatten, vilket påverkar den mängd fisk som kan placeras i akvariet.

De flesta vägg akvarium kan tillverkas för att hålla på mellan två och 21 gallon (7. 6 och 79,4 liter) vatten. Tänk på att en liter vatten väger ungefär 8. 3 pounds, så en 21-liters akvarium väger cirka 175 pounds (79 kg). Av denna anledning är det ytterst viktigt att följa montering riktningar. Wall akvarium kommer oftast med speciella fästen anpassade för att hålla vikten, och de måste alltid installeras i reglarna i väggen. Ett akvarium installeras inuti väggen brukar oftast inte har samma tyngd restriktioner och kan gå upp till cirka 45 liter.

Kom ihåg att en mur akvarium måste monteras på väggen nära en strömkälla, eftersom tanken kräver elektricitet för filter, ljus och termometer, bland andra behov. När akvariet är monterad, är det viktigt att följa anvisningarna för upprättandet av tanken och välja fisk. Det är viktigt att rengöra en vägg akvarium regelbundet också, precis som alla andra typer av akvarium.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.