Vad är en flygekorre?

En flygekorren är en typ av gnagare. Det är en medlem av en stam av ekorrar kallas familj Sciuridae. Inom denna stam finns 43 olika arter. En flygekorren inte flyga faktiskt. Istället lanserar den sig från en hög position och utökar lösa lappar av hud från sina vapen till sitt ben. Dessa utökade hud klaffar låt den glida genom luften. Som sådan, flygande ekorrar verkligen ekorrar som glider.

flygekorren har inga problem manövrerande när det väl är i luften. Det är möjligt att styra och leda sin flykt genom att ändra tautness av sin vingklaffarna. Flygekorren svans är mycket viktigt för sin flykt. Det fungerar som en stabilisator medan ekorren flyger och beter sig som en strömningsytan när ekorren försöker sakta ner, stoppa och mark. En flygekorren reser med segelflygning från träd till träd. Det kan glida från två till 65 varv (två till 60 meter) i en enda glid. Men den sträcka man kan färdas i en glida beror på arten i fråga. Höjd och terräng dess lansering punkt påverka hur långt den gått så bra.

Flygekorren är nattlig. Det är fortfarande dolt under dagen, våga ut en stund efter solnedgången. Flygekorrar har stora ögon, vilket gör det enklare för dem att se på natten. I naturen har flygekorren en kort livslängd, normalt lever den i cirka 5 år. I fångenskap kan dock flygekorren har mycket längre livslängd, varar 10 till 15 år. Avsaknaden av ett långt liv i naturen beror på den höga takt som flygekorrar dödas av rovdjur. De är offer för många djur, inklusive ugglor, ormar, tvättbjörn och Coyotes. Även den inhemska tamkatt är en flygande ekorre rovdjur. Förutom rovdjur, måste flygekorren hävdar ofta med avskogning. När för mycket utrymme rensas mellan träd och andra naturliga invignings-och landningsbanor,, gled blir svårt eller omöjligt. Dessutom leder avlägsnande av träd och annan vegetation till förlust av boplatser för flygekorrar.

utan att beakta deras svansar, mest flygekorrar är mellan tre till 24 inches (åtta till 60 centimeter) lång. De äter nötter och frukt. De kan också konsumera insekter, träd knoppar, SAP, svampar och fågelägg. Vanligtvis bor de på marken.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.