Vad är en flamländsk Giant?

flamländska Giant är en kanin ras som är känd för sin ovanligt stora. Flamländska Giants tros vara den största av de levande kanin raser, ofta växer till 15 pounds (sju kg) eller mer i storlek. De är i stor utsträckning föds upp och hålls som husdjur och djur köttet runt om i världen, och några ovanligt stora exemplar har letat sig in i papper, tack vare sin imponerande storlek. finns flera raser av kaniner betraktas som "extra-stora "av uppfödare, inklusive rutig Giant och brittiska Giant, men den flamländska Giant tycks vara genomgående större än andra raser. Man tror att rasen har sitt ursprung i Sydamerika, och att ett fåtal representativa kaniner fördes tillbaka till Europa med början upptäcktsresande. Dessa kaniner var uppvuxna med andra europeiska kaniner, framför allt i Flandern, och av 1800-talet, kaninerna i Flandern var kända för sin storlek.

Många vill behålla flamländska Giants som sällskapsdjur, men rasen var ursprungligen utvecklade för att fungera som en källa till mat. Självklart, ju större kanin, desto högre avkastning av kött skulle vara, och eftersom kaniner är relativt lätta att odla, hantera och ta hand om, de gör ett tilltalande kött djur. I mitten av 1800-talet flamländska Giants i stor utsträckning exporteras till andra delar av Europa som Storbritannien så att odlarna skulle kunna dra fördel av sin ovanliga storlek. Dessa kaniner fortfarande föds upp för köttproduktion i många delar av Europa och Asien.

Även ursprungligen föds upp för kött, den flamländska Giant också gör ett bra sällskapsdjur. Dessa kaniner är kända för att vara extremt lätt och ganska stillsam, även om de kan slå tillbaka om de känner sig hotade. Några flamländska Giant ägare rapporterar att förutom att få tillsammans med människorna i deras hushåll, kaniner de också komma överens med andra husdjur. De kräver mer mat än andra kanin raser, och de kan vara ganska destruktivt till ett hem som inte har kanin-säkras ordentligt.

Den flamländska Giant rasen kommer i en rad olika färger inklusive vit, fawn, grå, svart och blå. Kaniner med färger som godkänts av avelsföreningar kan bli dyrt, särskilt om de har stamtavla föräldrar, men det är också möjligt att hitta blandraser eller icke-stamtavla flamländska Giants som har alla de egenskaper deras tapetserade kusiner utan de höga kostnaderna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.