Vad är en burmesiska Cat?

burmesiska är en ras av katt som har sitt ursprung i Thailand, en gång kallad Siam. Det finns två typer av burmesiska raser: de brittiska och amerikanska. Den amerikanska burmesiska katt har en kortare näsa och skrymmande form än den brittiska Burma. Den brittiska burmesiska ansikte är också kantigare i formen. Båda typerna av burmesiska har kort, men lyxiga kappor som inte kasta mycket och behöver inte en massa grooming.

Coat färger för den burmesiska katt omfatta Sable (brun i Förenade kungariket), champagne (choklad i Förenade kungariket) och platina (lila i Förenade kungariket). Annan färg möjligheterna är rött, grädde och sköldpaddsskal. Den amerikanska Cat finare's Association erkänner sobel, champagne, platina och blå burmesiska färgämnen. Första burmesiska katt färgen var sobel och sedan den blå burmesiska katten utvecklades i England 1955. Gula ögon är förknippade med den burmesiska rasen, men på grund av det höga antalet siamesiska gener inblandade i rasen, blå ögon och gröna ögon är ganska vanligt.

Den burmesiska katt är en robust ras, men inte utomhus katter alls eftersom deras naturliga utanför instinkter är begränsade beaktas. Rasen i allmänhet är ganska frisk, men ett hälsotillstånd särskilt i samband med den burmesiska är Cherry Eye. Cherry eye uppstår när körtlar bakom det tredje ögonlocket sväller upp och orsakar ofta blinkande, tårflöde, rodnad och torrhet. Villkoret är vanligtvis mycket vanligare hos hundar än katter.

är den allmänna disposition av den burmesiska katten sägs vara mycket social och energisk. De kan kräva en hel del uppmärksamhet. Några burmesiska katter kommunicera med människor muntligt och deras röster är inte lika hårda klingande som siamesiska kattens YLA. Den burmesiska Rasen sägs vara ganska energisk och lekfull när de blir äldre. Den burmesiska katt kan klara sig bra i bostäder med väluppfostrade barn och är kända för att vara lojala mot sina mänskliga följeslagare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.