Vad är en Spider Monkey?

En spindel apa är en Brednäsor i familjen Atelidae fann stor spridning över hela Sydamerika. Spider apor har långa, smala ben och långa svansar tillsammans med något potbellied organ, som påminna några observatörer för spindlar. De lever uteslutande i regnskogen, och är i farozonen på grund av förstörelse av livsmiljöer. Som ett resultat har många djurparker etablerade fångenskap spider monkey avelsprogram i ett försök att behålla den biologiska mångfalden och rädda de många enskilda arter i Ateles släkte. Den genomsnittliga spider monkey varierar i längd 12-26 inches (35-66 cm), beroende på art och kön. Armar och ben och svans orimligt långa, och används för att flytta spider monkey snabbt och effektivt genom skogen. Flesta spindel apor kom aldrig ner från träden de lever i, födosök för mat och vatten i regnskogen krontaket. Liksom andra västapor, spindel apor brist stå i motsättning tummarna, trots att deras GRIP svansar används som femte händer. De har grovt hår i grått, brunt, röd eller svart, beroende på region och enskilda arter.

kosten för en spindel apa omfattar frukter, nötter, blommor och grönt, och apor ibland måste foder långt bort för att föda. På grund av stor livsmiljö som spindel apor kräver, om de är särskilt känsliga för förstörelse av skrifter av regnskog. Många forskare anser spindel apor som indikatorart, bedöma hälsa regnskogen av hälsan hos befolkningen spider monkey. Spider apor används också i vissa vetenskaplig forskning, särskilt malaria forskning. I naturen finns en trupp av spindel apor omkring 20 individer. Aporna kommer att bryta upp i mindre undergrupper för dagligt födosök expeditioner, och de tycks också ha en komplex kultur. Främst kvinnliga spindel apor är ansvarig för gruppen. I fångenskap är en spindel apa band ofta mindre, men innehåller vanligtvis minst fem apor så att de kan behålla grunderna i deras sociala struktur.

I vissa regioner , fångenskap spindel apor finns som husdjur, särskilt i Sydamerika. På grund av deras hotade status, är denna praxis med ogillande av naturvårdarna. Adult spindel apor kan också bli ganska stark och krigförande, och är i regel inte säkert runt barn och tonåringar. Många familjer som tar en spindel apa för ofta slutar föra den vidare till ett zoo på mognad eftersom det blir för svårt för dem att hantera.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.