Vad är en Russian Blue?

En Russian Blue är en sällsynt, medelstora silver-blåfärgade kattrasen. Skillnad från de flesta raser av katter, inträffade Russian Blue naturligt. Den tros ha sitt ursprung i ärkeängeln Island i Ryssland och ryska Blues kallas ibland Archangel Cats. Rasen sägs ha kommit till England och norra Europa som sjömän på 1860-talet. Russian Blue infördes i Nordamerika omkring 1890.

Russian Blue har silver-tipped päls, en grå näsa och lila eller rosa kuddar tass. Denna rasens kroppsbyggnad är ganska muskulös, men det är också glatt med lång hals. Öronen på en Russian Blue katt är stora och spetsiga. Ögonen är vanligtvis ett smaragdgrönt och ganska rundad. Ryska Blues har en sällsynt dubbel päls. Överst Pälsen är kort, men tät och under pälsen är mjuk. Borsta Russian Blue åtminstone ett par gånger i veckan bör bidra med löst hår, även om denna ras brukar skjul mycket liten.

Ryska Blues sägs vara mycket tillgiven och utveckla starka band med sina mänskliga följeslagare. Ryska Blues är innekatter som tenderar att vara tyst, rent och liksom känna människor och omgivningar. De är kända för att vara ganska reserverade kring människor tills de lär känna dem. Ryska Blues sägs allmänt att komma bra överens med andra husdjur och väluppfostrade barn.

Russian Blue rasen anses vara intelligent och lekfull. Många av dem lär sig att öppna skåp och vissa hämta leksaker. Ryska Blues ofta sägs vara lyhörd för de känslor av sina mänskliga följeslagare och får tröst eller clown beroende på situationen. Vissa äldre Russian Blue katter sägs fortfarande att spela som de var kattungar.

Russian Blue är populära visa katter eftersom de är sällsynta och vackra. Men eftersom denna ras i allmänhet tenderar att vara blyg runt främlingar, Russian Blue visa katter bör man börjat utsättas för åtminstone en liten bit av kattutställning livet som kattungar. Russian Blue rasen anses vara en frisk utan genetiska Heath problem. Ryska Blues göra tenderar att lägga vikt på lätt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.