Vad är en Rock Lobster?

Förutom att vara föremål för ett fantasifullt sång av B-52s in i 1978, är det rock lobster ett riktigt djur, hittats utbrett i varma hav i världen. Rock humrar anses vara en viktig näringskälla i vissa områden, och de är också i stor utsträckning exporteras, i Västindien i synnerhet, är det rock lobster en viktig exportmarknad. Liksom andra hummer, har rock lobster smakrika mycket, rik kött som kan ätas på olika sätt.

Termen "Rock Lobster" används på olika sätt. Vissa använder den för att hänvisa till alla kräftdjur i familjen Palinuridae, medan andra använder den just för att diskutera den södra rock lobster, Jasus edwardsii , som hör hemma i varma vatten i Australien. Dessa rock hummer kan ta upp till två år att utveckla från deras larver form, och liksom andra humrar, är de i allmänhet mycket långsamt mogna. De är oftast fångas i hummertinor, som betade och sätta på havsbotten. Du kan också höra rock lobster kallat en taggig hummer, kräftor, eller langouste. Dessa hummer karakteriseras av att de knobbled och taggig carapaces, och det faktum att de saknar de stora klor i samband med hummer. Den största registrerade rock lobster var omkring tre meter (en meter) lång, med de flesta fångsterna är lite mer blygsam i dessa dagar.

Rock hummer är nattdjur, och de lever i kolonier. Tyder på att de är mycket sociala djur, foder och migrera till nya områden tillsammans, även om sjuka och skadade personer kommer att överges. Under dagen, rock hummer gömma sig i sprickor av rev och klippor att skydda sig mot rovdjur. The Rock Lobster har också ett annat försvar mot rovdjur: den kan göra vidrig raspande och skrikande oljud genom att utnyttja sina klor i sitt skal.

The rock lobster är vanligast förekommande i vattnen mellan Australien och Asien, och det är ett populärt inslag i sydostasiatiska köket. Det kan ångkokas och ätas ren, eller valde att ta bort köttet, som kan läggas till curryrätter, soppor och andra rätter, beroende på var hummer håller på att utarbetas. Languster är också en ofta sedd gäst på blandade skaldjur fat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.