Vad är en Praying Mantis?

Praying Mantis är en fascinerande insekt tillhör Madtodea familjen. Det finns över 2000 arter av mantids från 2/5-inch (1 cm) till 6-inches (15,24 cm). Dessa insekter är ofarliga för människor och kan hittas i tropiska och varma klimat runt om i världen från Sydafrika, alla Sydamerika, södra Asien, Australien och Europa. ger färg av Praying Mantis varierar från ljust grönt till rosa med majoriteten faller i den gröna eller bruna kategori för att smälta in i sin omgivning. Detta utmärkta kamouflage tjänar en duell syfte att skydda dem från deras många fiender samt medhjälp i sin jakt kompetens. Den stick-figurer är ofta misstas för en filial eller löv och bytesdjur har även varit känt för att gå på dem utan att inse det. Den Praying Mantis har fem ögon, så att de kan bli fruktansvärda rovdjur. De har två stora fasettögon sitter på sidorna av huvudet och tre enkla dem emellan. Vissa arter kan se på ett avstånd av upp till 60 fot (18 meter). Deras triangulärt huvud och en lång hals ge dem en unik förmåga att vrida huvudet 180 grader. Det är lätt att se varför Praying Mantis hette som sådan, eftersom deras frambenen är placerade som i bön. Deras starka starka ben har spikar för att greppa och sätter sitt byte som anfaller med sina starka käkar.

Praying mantises äta på skalbaggar, fjärilar, syrsor, flugor, gräshoppor, fjärilar, spindlar och många andra arter av insekter. Deras tarmsystem också tillåta dem att äta små träd grodor, kolibrier, ödlor, små gnagare och ormar.

På grund av deras varierande aptit, är de ett bra stöd till jordbrukare i jordbruket skadedjursbekämpning. USA importerade flera arter från Europa på 1920-talet för detta ändamål. Ekologiska bönder köpa Praying Mantis ägg varje år för att hjälpa dem med deras grödor.

Under årtionden har det tror att mantises var kannibal och det råder fortfarande oenighet om huruvida de äter sin egen art. Det har ofta rapporterat att honan äter hanen efter parning. Senare studier har visat att detta beteende var enbart i laboratorium observationer eller när de söker dem i naturen. Numera anses det att eftersom de bedjande mantises är så känsliga och medvetna om sin omgivning att beteendet var strikt stress framkallas.

Efter sensommaren parning, kommer honan lägga 10 till 400 ägg under hösten. En yttre hårda skal skyddar kolumnerna ägg genom vintermånaderna och nymferna kläcks följande vår. Dessa små versioner av de vuxna fest på bladlöss, små flugor och leafhoppers tills de växer sina vingar, funktionella könsorgan och utveckla sin färg och ett skyddande organ som täcker. i kalla klimat, kommer Praying Mantis dör på vintern och nästa generation kommer att fortsätta nästa vår. Med varmare, tropiska klimat, kommer de att få en livslängd på 10-12 månader.

Ancient China hänvisade till Praying Mantis med attribut för mod och oräddhet. De gamla grekerna hedrad dem som profeter. I Japan har en 87 miljoner år gammal bärnsten en Praying Mantis inneslutet i det som många tror är den felande länken mellan dagens insekt och dess förfader. Detta tyder på att den bedjande mantises är kusiner till termit och kackerlacka. Det finns bara en art som är listad som "lägre risk /Missgynnad. "


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.