Vad är en Monitor Lizard?

En bildskärm ödla är en familj av ödlor i olika storlekar, från en halv fot lång (15cm) som sträcker sig hela vägen till den största kända ödla, den Komodo draken, som kan väga upp till 364 pounds (165 kg).

Alla bildskärmar är tropiska reptiler och många av dessa reptiler är mycket fientliga. De har alla mycket långa klor och en svans som kan användas för att piska upp vid minsta tecken på aggression. Låt dig inte luras av deras storlek, eftersom en piska från de minsta Monitor kan lämna en allvarlig Welt. Till skillnad från många ödlor, kan bildskärmen ödlan växer inte sin svans tillbaka om det går förlorat.

Tillsammans med dessa naturliga försvar, använder övervaka poise att skrämma bort sina rovdjur. Stående alert med huvudet mot himlen, skärmen kommer ofta puff ut sina halsar och piska svansen, sätta på ett skräckinjagande display. Deras revben kan expandera något som de väsa göra denna ödla faktiskt förefalla större än den egentligen är. Den moitor diet består av något man kan få sina klor på. Ett rovdjur, kommer denna ödla äter nästan vad som helst som kan passa i sin mun, från fisk, skalbaggar, skorpioner piska, krokodiler och fåglar, ägg, krabbor, andra ödlor, ormar, ungen fåglar och ekorrar. att reproducera, övervakar ofta låg 7-35 mjukt skal ägg i ett hål grävts nära åstranden eller skogsdunge utmed vattnet. Äggen ruvar i ca 8-10 veckor innan den unge använda en vass egg tand att bryta sig ur den läderartade skal. Det finns en surpring många olika sorter av monitor ödlor, här är två: Det Savanna övervakar eller Varanus exanthematicus, kan växa upp till fem meter (1,5 meter) lång. Den har en brunaktig färg med några bleka lockar och band av färg. Denna monitor gör sitt hem i centrala Afrika i varma och steniga skogar. Det är också mycket anpassa sig till att vara på land och vatten.

Ett annat exempel är Nilen övervakar eller Varanus niloticus. Denna särskilda ödla kan växa vara 6 fot (1,8 meter) i längd. Det märks av blekgul band på sin mörkbruna skinn. Nilen Monitor gör också sitt hem i Afrika. Vi föredrar att ligga nära vatten, och det kan dyka upp till en timme. Det är dagaktiv, eller aktiva under dagen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.