Vad är en Lipizzaner Horse?

Lipizzaner, eller Lipizzaner, är en unik hästras som har selektivt fötts sedan 1600-talet. Inledningsvis var bred Lipizzans för habsburgska kungligheter, som behöll kontrollen över hästarna och deras träning fram till första världskriget, när den österrikiska grenen av Habsburgarna upplöstes efter mordet på ärkehertig Ferdinand. Rasen är mycket sällsynt, endast 3. 000 Lipizzaner hästar uppskattas världen finns, koncentrerat de flesta i Europa och Österrike i synnerhet. Det Lipizzaner är en liten häst, oftast inte mäta över 15 händer. Lipizzans börjar i barndomen med en mörk svart eller brun kappa som tonar fram hästarna gråna till vitt omkring fyra års ålder. Hästarna har kompakta, mycket muskulös organ som är perfekta för att utföra Haute Ecole dressyr, inklusive fysiskt krävande "sänds över marken" såsom KAPRIOL och levade . Den berömda vita Lipizzaner hingstar har utfört dressyr i århundraden, och anses vara ovanligt begåvad ryttaren idrottare.

De flesta Lipizzans föds upp på stuterier runt Österrike. Särskilt lovande hingstar skickas till Spanska ridskolan i Wien, som börjar träna hästarna på fyra års ålder, och sätter dem genom sex år rigorös dressyr skolan. I slutet av sin utbildning, Lipizzaner hingstar utföra med de andra hästarna i skolan om turer som reser i hela Europa och ibland till andra nationer också. Observatörer likna prestanda hos de Lipizzaner hingstar till en "hästdjur balett," som hästarna visa nåd, atletiska, och en djup förbindelse med de andra hästarna i rutin, tillsammans med sina ryttare. som ras, Lipizzans tenderar att vara ytterst försiktig, villig och begåvade. Hingstarna är lättare att hantera än de flesta andra hingstar, och hästarna har en fallenhet för dressyr som vissa ryttare tycker är ganska kusligt. Lipizzaner hästar används också i körning, och kan fortsätta arbeta och utför genom sina 20s. Några av de mest berömda Lipizzaner hingstar har varit kända för att göra upp till 30 år.

Den Lipizzaner rasen nästan helt dött ut under andra världskriget. Traditionellt har de hingstar, ston och föl flyttats runt Österrike för att undvika krig, och under andra världskriget flyttades hästarna med tyska överkommandot flera gånger. Ofta lades stallet hästarna i områden som inte har tillräckligt med mat för dem, och desperata flyktingar anses hästarna som en potentiell näringskälla. Direktören för spanska ridskolan försökte rädda rasen, och med hjälp av general Patton i den amerikanska armén, 250 Lipizzaner hästar överlevde kriget att fungera som en av grundarna lager så att rasen skulle kunna bevaras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.