Vad är en Leopard Gecko?

Leopard geckos är färgglada geckos hemma i Pakistan, Iran, Afghanistan och delar av Indien. De är oftast någon variant av gul och brun, men de kan ha andra färger, vita och ljust rosa lavendel. Leopard geckos är ganska lätta att ta hand om, vilket gör dem idealiska husdjur för någon ny till reptiler.

Leopard geckos har några ovanliga egenskaper som gör dem sticka ut bland andra geckos. De är bland de få typer av geckos som har rörliga ögonlock. I själva verket är deras vetenskapliga namnet härrör från detta drag, Eublepharis Macularis ; Eublepharis betyder "sann ögonlock" och Macularis betyder "fläckig. " är Leopardgecko ungar brukar randig gul och brun, men det finns variationer av detta mönster. När de växer, deras ränder vända sig till platser, ge dem deras gemensamma namnet "Leopard" Gecko. De når vanligen ca 8 till 10 inches (cirka 20 till 25 cm) som vuxna. Hanar och honor är svåra att skilja från varandra, även om manlig leopard geckos har lite grövre nackar och större huvuden än honorna. Att nattliga, leopard geckoödlor finna skydd under dagen, ofta under stenar eller i håligheter eller grottor. I fångenskap behöver de ett par "hudar, lådor eller andra strukturer som ger skydd. Eftersom de är från torra ökenregioner Leopard geckoödlor också behöver en värmekälla i livsmiljön, även varma stenar bör inte användas eftersom de kan bränna geckos. En Leopard gecko kan bekvämt inrymt i en 10 liters tank. Två eller tre leopard geckos kan leva i en 20 liters tank, men två hanar får aldrig sättas ihop. Det finns olika substrat som kan användas i deras tankar, inklusive pappershanddukar, spån trä, sand och bark. Alla dessa har sina fördelar och nackdelar. Leopard geckos är lätta att städa upp efter, eftersom de kommer att välja ett hörn av tanken att vara deras "badrum" och inte använda något annat område.

Leopard geckos är köttätare och äter syrsor, maskar, gräshoppor , och "pinkie" möss, bland annat. I fångenskap behöver de sina syrsor eller andra häftklamrar att vara belagda med vitamin och kalcium pulver. Detta är särskilt viktigt för kvinnor som kan lägga ägg eller luckan-Lings.

Liksom de flesta ödlor, leopard geckoödlor kan avbryta sin svans när de är i fara. Detta är en försvarsmekanism som gör dem distrahera eller fly från ett rovdjur. På grund av detta bör leopard geckoödlor aldrig plockas upp i svansen. I själva verket borde svansen beröras så lite som möjligt. Leopard geckos kan förnya sina svansar, men de kommer aldrig bli så attraktiv som den ursprungliga svansar.

Leopard geckos är relativt billiga och kan köpas i de flesta sällskapsdjur butiker som transporterar reptiler. De gör bra klass husdjur liksom "börjar" reptiler för personer som är ovana med att äga reptiler. Det finns många färgscheman och de är mycket attraktiva geckos. När du tittar på leopard geckos "quirky ansikten, är det lätt att se varför de växer i popularitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.