Vad är en Goldendoodle?

En goldendoodle är blandras av två mycket populära hundraser, en Golden Retriever och en pudel. Även källor ger olika uppgifter om ursprunget för denna hybrid hund, de flesta är överens om att syftet med blandras är att kombinera de positiva dragen i varje enskild ras. Resultatet är en intelligent, vänlig, låg-shedding, trainable hund. Även känd som en goldenpoo, groodle eller goldipoo, kan en goldendoodle varierar i storlek och färg. När en standard storlek Pudel är parad med en Golden Retriever, kommer goldendoodle sannolikt åtgärden från 20 till 29 inches (51 till 73 cm) och väger 45 till 90 pounds (21 till 41 kg). Om blandras innebär en miniatyr eller toypudel, kommer storleken vara betydligt mindre, med en höjd av 13 till 21 inches (33 till 53 cm) och vikt av 25 till 45 pounds (11 till 21 kg).

Även om pälsen på en goldendoodle kan vara vågig som en Golden Retriever eller krullig lockig som en pudel, de flesta har päls som är en blandning av de två texturer. Med tanke på att Golden retriever är ganska konsekventa i färg, är färgen på goldendoodle beroende av pudel gener. Den resulterande pälsen färg kan vara vit, grädde, guld, aprikos, choklad, grå, svart eller en blandning. Den förväntade livslängden för en goldendoodle är femton år. De är sociala hundar som åtnjuta mänskliga sällskap, är mild med barn och främlingar, samt med andra djur. De behöver en måttlig motion. Pälsen av goldendoodle är i allmänhet lågt underhåll med kamning behövs med några veckors mellanrum.

De egenskaper som en goldendoodle innehålla ett starkt luktsinne, en jakt instinkt och förmåga att njuta av vatten och simning. Allmänhet, de är ivrig att behaga och träna, så de används ofta som stöd eller hundar tjänst. Flesta goldendoodles föds upp i Nordamerika och Australien.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.