Vad är en Frogamander?

Ordet frogamander myntades av University of Calgary jämförande biolog, till Jason Anderson, beskriva en fossil tänkt att visa en evolutionär koppling mellan grodor och salamandrar. Den fossila är 290 miljoner år gammal och hittades i Texas 1995 av en fältstudie grupp med kopplingar till Smithsonian Institution. Upptäckten av frogamander fossil tyder på att grodor och salamandrar dela en förfader. Den frogamander fossila visar en skalle som liknar en groda är, men smält ben vristen som bara salamandrar har. Grundstommen sägs spegla en kombination av en groda och en salamander ryggrad. Den frogamander fossil visar att djuret dog på ryggen. De 290 miljoner år gammal fossil visar på den långa omtvistade felande länken mellan utdöda och moderna grodor och salamandrar.

Anderson kallades frogamander fossil, Gerobatrachus hottoni efter en av Smithsonian medlemmar fältet grupp som hittat fossila 1995 i Texas. Namnet betyder Hotton är äldre frog . Anderson konstaterar att fossila var i Nicholas Hotton ficka med en bit papper som innehåller ordet, Froggie på den. Enligt Anderson, visar notera att Hotton förstod vad som fossila egentligen var.

Anderson team vid fakulteten för veterinärmedicin vid universitetet i Calgary i Alberta, Kanada, tog många timmar att ta bort lager av stenar att avslöja hela skelettet. Detta gjordes år efter 1995 års upptäckt och Anderson och hans medarbetare var de första att arbeta på frogamander fossil. De fossila visade sig vara nästan komplett i sin synliga intryck av frogamander varelse.

En pågående argument i den vetenskapliga världen var att modern salamandrar och grodor inte utvecklades från en gammal arter amfibier. Upptäckten av den 290 miljoner år gamla fossila frogamander har lagt detta argument för att vila. Tack vare den bevisade förekomsten av Gerobatrachus hottoni, vet vi nu att några moderna salamandrar och grodor utvecklats från det gamla amfibie-koncernen, temnospondyls.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.