Vad är en Fransk bulldogg?

Fransk bulldogg är en ras med tillstånd av American Kennel Club (AKC) som en icke-idrottsliga ras. Härstammar från engelska Bulldogs, den "Frenchies" fördes till Frankrike i den 19: e talet av engelska knypplerskor arbetar i Normandie, Frankrike. Dessa engelsmän prisade de mindre Bulldogs för deras sällskap mer än striderna kompetens större Engelsk Bulldogs. Rasen introducerades i USA 1896 i Westminster Kennel Club Dog Show, och har varit en populär ras för sina lekfull, tillgiven, lojal uppträdande.

Franska Bulldogs är mycket likt andra typer av Bulldogs i att de har en tung, muskulös och kompakt bygga. De är kort och tjock, små till medelstora till växten, och vanligtvis väger 16 till 28 pounds (7-12 kg). Deras huvuden är stora och fyrkantiga, och är platta mellan sin signatur "bat öron. " Deras ögon är bred och låg på huvudet. Franska Bulldogs bör vara tjock, och har bakbenen som är något längre i längden än frambenen. Deras rockar är korta och deras hud är lite lösare runt sina axlar, nacke och ansikte, vilket resulterar i rynkor.

Även om den franska bulldogg kan komma i en mängd olika färger och markeringar tillåter AKC enda Frenchies med brindle-tecknade, vit, fawn rockar, eller en blandning av de tre. Deras svansar är kort och rak eller "screwed. "

NATUREN, är den franska bulldogg en utmärkt sällskapshund som är lekfull, trogen och lojal. Deras samlade bra temperament gör dem till ett utmärkt val som en familj hund, men de bör vara utbildad, och förvaras inuti. Deras kortare nos och ansikte gör det svårt för dem att reglera sin kroppstemperatur, så motion ska vara mindre kraftig, och temperaturen bör noga modererad.

Liksom många renrasiga hundar lider fralla från många medfödda sjukdomar eller besvär. De inkluderar blödningsrubbningar, Cherry eye, avlånga mjuka och kluven gom (som leder till andningssvårigheter frågor), esofageal störningar och ryggrad och ryggproblem. Deras kropp typ kräver att franska bulldoggar avges med kejsarsnitt.

Den diminutiva Fransk bulldogg har en intressant historia, och var en symbol för status och även alternativ livsstil. Franska prostituerade började intressera sig för den lilla Bouledognes Francais, vilket gör dem ett vassare val för den europeiska eliten. "Celebrity" ägare av franska Bulldogs omfatta excentriske konstnären Toulouse Lautrec, och King Edward VII.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.