Vad är en Designer Dog?

En "designer dog" är en relativt ny term som ofta används för att beskriva ett selektivt korsningsgaltar hund från renrasiga föräldrar. Vissa ogillar termen "designer dog", och hävdar att det är inte annorlunda än någon annan blandad ras. Dock är en så kallade "designer dog ofta prissätts så högt, om inte högre än en renrasig hund. Kostnaden för en designer hund kan vara så mycket som $ 2,500 USD.

Den populäraste typen av formgivaren hund är Labradoodle, en korsning mellan en labrador retriever och en pudel. Första Labradoodle var uppvuxna i Australien på 1970-talet, när en ledarhund begärda tjänsten en hundras som inte skulle orsaka allergi problem. Lösningen blev att korsa en Labrador-standard ras för en ledarhund, på grund av sin höga intelligens och lydnad-med en pudel, som är känd för att vara allergivänliga rasen. Även om Labradoodle har ökat kraftigt i popularitet är det för närvarande inte erkänt som ett officiellt ras av American Kennel Club. Det finns många andra typer av formgivaren hund, inklusive Puggle-en korsning mellan en Beagle och en mops, och Cockerpoo-en Cocker Spaniel-pudel mix. Många tror att, genom att korsa två renrasiga hundar, kan du eliminera särskilda hälsoproblem de raser, och avkomman kommer att göra det bästa av varje ras. Skeptiker menar att detta inte är fallet, dock, eftersom designern hundar är inte officiell raser, deras sinnelag och kvaliteter finns alltid okända, och kan variera stort även bland samma kull.

>

Formgivaren hund utvecklingen har tagit fart i USA, med kändisar bland annat Jessica Simpson, Tiger Woods, och Sylvester Stallone betala tusentals dollar för blandad föda upp hundar. Men om du är intresserad av en så kallade "designer dog" Det finns ett bättre sätt att få en än genom att betala en förmögenhet för en uppfödare. Stället, varför inte stanna till din lokala djurhemmet? Du hittar massor av blandad ras hundar där, och någon av dem skulle vara tacksam för att gå hem med dig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.