Vad är en Brännässla?

En Brännässla är en typ av örtartade växter, som dock först uppstod i Europa, som nu växer i större delen av världen. Det finns faktiskt flera närstående brännässla arter som ofta benämnts med var de finns, som U. californica och U. afghanica . Anläggningen är perenn, växer med ungefär tre till sex fot (,91 till 1,82 m), med blad om en till fem inches (2. 54-12. 7 cm) långa. Planthöjd når sitt maximum under sommaren, och börjar dö tillbaka nästan till marken under senhösten och början vintermånaderna. Brännässla tillverkar ett sting grund av borstigt hår som täcker både stjälkar och blad.

Även om de inte liknar ser att förgifta ek eller Poison Ivy, exponering av huden för brännässla kan orsaka en lika smärtsam och kliande hud hudutslag. En noggrann metod för sveda nål och stryker fabriken i riktning mot de små taggiga hår brukar inte resultera i en negativ reaktion. Udd samband med brännässla innehåller tre kemikalier: histamin, acetylkolin och serotonin.

Serotonin och acetylkolin kombinera göra histamin starkare, vilket skapar en allergisk reaktion hos de flesta människor som kommer i kontakt med mogna Brännässla blad. Udd kan motverkas med ett antal olika lösningar, som inbegriper urinera på det drabbade området, florsocker det, sätta gyttja på ett sting strax efter den inträffar, eller bara tvätta exponerade områden strax efter ett möte med anläggningen. Eftersom brännässla framkallar en histaminsvar, kan man också lindra smärta och klåda om du tar ett antihistamin som Benadryl? (difenhydramin). Om du kan komma förbi bladen av brännässla, och hantera dem på lämpligt sätt med skyddshandskar, gör brännässla ett idealiskt komplement till ditt växtbaserade skåp eller som kokta gröna. Lyckligtvis, krossning, tärning eller matlagning växten förstör sin udd, och späda bladen kan vara ganska välsmakande. Många kockar vill lägga nässlor till soppor och grytor. har ett antal medicinskt bruk har noterats för brännässla. En kreativ användning var att sticka folk att "bota" arthritic reaktioner och reumatism. Detta kan metaforiskt liknar slå huvudet i syfte att bota magont. Sticket och hudutslag kan ge en tillfällig distraktion från ledvärk, men var inte troligt att bota dem. Andra tidiga inspelningar på brännässla visa det användes för att behandla anemi, eksem, och gikt.

p

dag kan anläggningen vara Läkemedelsframkallade användas för att behandla tillstånd som påverkar urinvägarna, då de tas internt. Invärtes kan brännässla tillhandahålla faktiskt mild smärtlindring villkor som artrit. Få kliniska studier finns att "bevisa" anläggningens effekt för några villkor. Men om ditt knä värk, eller din besvärar axeln dig, ett te gjort på brännässla eller en homeopatisk kräm är inte antas vara skadligt, men kontrollera med en läkare om eventuella läkemedel eller medicinsk interaktioner tillstånd är alltid bra känsla.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.