Vad är brevduvor?

En Brevduva är domesticerade Rock Pigeon som kan navigera extrema avstånd och lyckas finna sin väg hem. Detta märkliga drag gör brevduvor som skall användas i Pigeon racing och att utföra meddelanden. Många duva entusiaster från hela världen höja brevduvor, och det finns också ett antal organisationer för att främja duva djurhållning. Människor som är intresserade av att lära mer om att höja brevduvor kan använda deras sökmotor för att söka efter en duva entusiast grupp i sitt område.

Rock Pigeons ( Columbia livia ) är hemma i Europa, Nordafrika och Asien. Det kunde dock stor spridning till andra delar av världen, och på många områden, anses de vara skadedjur. Stadsregioner i synnerhet kamp med vilda Rock duvor, eftersom de kan vara både stökigt och störande. När domesticerade som brevduvor, dock duvorna är mycket användbara.

Många fåglar har en förmåga att hitta sin väg hem från ett område de har aldrig varit på. Brevduvor har selektivt uppfödda att uppvisa detta drag, och fåglarna har varit kända för att korsa enorma avstånd. Den Brevduva har använts som en budbärare djur åtminstone sedan 1100-talet, då tanken på att fästa noter till benen duvor först uppstod. I vissa delar av världen, brevduvor är fortfarande en viktig kanal för information. Brevduvor har spelat en viktig roll i militära operationer, regeringsförhandlingarna, och det gäller att förmedla information snabbt från plats till plats. I de flesta fall är en Brevduva hanteras från en mycket låg ålder för att vänja den till mänsklig kontakt . Den Brevduva kommer att inrymmas i en duva loft, en säker plats där duvan kommer att betrakta som hemma. När fågeln når cirka sex månaders ålder, kommer föraren börjar ta det på korta resor, som släppte fågeln och kunna göra sin egen väg hem. Duvorna lägger vanligen två till tre år i aktiv tjänst, även om fåglar så gammal som 10 har använts som bärare fåglar.

Den osvikliga förmåga en Brevduva att göra väg hem spelar också en roll i Pigeon racing. I Pigeon Racing är brevduvor tas till en central plats och släppte samtidigt. Den restid till hemmet loftet registreras, och den snabbaste fågeln förklaras som vinnare. Pigeon Racing är en oerhört populär sport, men dess entusiaster är mycket engagerade och ofta glada att visa upp sporten för människor som är intresserade.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.