Vad är Wound Pulver?

Wound pulver är en kol-baserade läkemedel används för att underlätta behandlingen av djur sår. Pulvret, som normalt kritaktiga-vit, hjälper koagulera blodet att stoppa blödning, torka sår för att förhindra infektion, och påskynda läkningsprocessen. Sår pulver används vanligen för mindre skärsår och repor på hästar, husdjur och små husdjur som katter och hundar. Den kemiska sammansättningen av sår pulver varierar mellan märkena, men i allmänhet innehåller en kombination av kemikalier, bland annat kol , svavel och koppar sulfat, magnesium och kloramin. Det är säkert för användning av människor, men du bör undvika att andas eller få det i ögonen. Vissa experter rekommenderar att bära en kirurgisk mask för att förhindra inandning.

Många flaskor av pulvret är förpackade så att flaskan kan pressas eller svälld, spraya det torra pulvret över såret. Andra kan kräva att en pudervippan att tillämpa antiseptisk. Vissa märken av sår pulver innehåller en deodorizing agent som tar bort obehaglig lukt från sår.

Wound pulver som används i allmänhet som en aktuell antiseptisk. De aktiva ingredienser, som kloramin är anti-mikrobiella och kan hjälpa till att förhindra infektion i ett nytt sår, såsom en följd av sadel sår. Om ett sår ser ut att redan vara smittade eller inte har läkt inom några dagar, tänk på att det antiseptisk pulvret inte kan vara starka nog för att bekämpa infektionen, och en veterinär bör rådfrågas. En fördel med att använda sår pulver, i stället för en vätska eller gel antiseptisk är att den torra formeln är lätt att tillämpa i svåra att nå områden. Dessutom, när det gäller blyg eller lätt överraskad djur är pulvret mindre sannolikt att skrämma djuret än en kall vätska. Vissa användare föredrar en gel eller vätska formel, dock, eftersom djur kan hitta pulvret kliande eller lätt discomfiting. En ovanlig användning för sår pulver har blivit populär bland kattägare. I vissa renrasiga vita eller ljusa katter, kan rinnande ögon färgas området runt ögonen. Denna missfärgning är önskvärda i en show katt, speciellt en persisk eller liknande långhåriga rasen. Vissa ägare rekommenderar att du använder vitt färgade sår pulver för att dölja eller bleka ut fläckarna för bättre show presentation. Experter varnar för att pulver bör tillämpas med en Q-Tip eller ögonfrans borste, och inget pulver bör användas i närheten av kattens öga som innehåller kortison.

Medan sår pulver är en populär stöd för att hjälpa snabbt och säkert bota djur sår, bör det inte användas som ett substitut för ordentlig veterinärvård. Att välja ett märke av pulver, kontrollera med din djurets veterinär för att se till att inga ingredienser är kontraindicerat för ditt husdjur. Många märken med pulver kan hittas på veterinär utbudet butiker, en del djuraffärer och på internet. Det är ganska billig, allmänhet kostar mindre än $ 10 US dollar (USD) per flaska.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.