Vad är Tree Octopus?

Pacific Northwest Tree bläckfisk eller Octopus paxarbolis är en sällsynt trädlevande bläckfisk med ett utbud som sträcker sig från Kalifornien till British Columbia, med en koncentration i Olympic National Forest. Popularisera orsaken till Tree Octopus har lett till att ett antal individer för att lobba för dess införande på Endangered Species List, tyvärr, eftersom Tree Octopus är verkligen en Internet hoax Dessa försök har varit framgångsrika.

Uppfinningen av hoax har krediterats Lyle Zapato, som började meddelanden om Tree Octopus under 1998, vilket ger bilder av påstådda iakttagelser tillsammans med allmän information om vanor och livsmiljö Pacific Northwest Tree Octopus. Lyles hoax konstruerades så väl att många gick på det och fortsätta att falla för, och hoax även inspirerade termen "Tree Octopus Problem" hänvisa till Internet literacy.

Zapato webbplats på Tree Octopus innehåller detaljerad information om vanor, livsmiljö och livsstil av djuret. Besökarna veta att Tree Octopi leka i vatten, att djuren är extremt blyg, flyttar de mellan träden med hjälp av en teknik som kallas tentaculation, och att de äter en varierad kost som kan innehålla små djur och fåglar. Den genomsnittliga Octopus är runt 13 inches (33 cm) i längd, och liksom i vatten motsvarigheter, kan Tree Octopi kamouflera sig för att smälta in i omgivningen. Det främsta rovdjur i trädet Octopus, enligt Zapato är Sasquatch och Bald Eagles. Djuren har också utsatts för livsmiljön tryck på grund av föroreningar, avverkning, och andra mänskliga aktiviteter, kanske särskilt omfattande skörd av träd Octopi att dekorera hattar fashion-forward kvinnor i 1920-talet. Invasiva arter som förvildade katter har också fingrar som gärningsmän inblandade i minskande befolkning i Pacific Northwest Tree Octopi.

Den välbyggda webbplats för information om bläckfisk har används i ett antal klassrum övningar för att få studenter att lära sig att utvärdera webbplatser kritiskt och i studier för att pröva Internet literacy. Förvånansvärt många studenter och ämnen studie trodde att trädet Octopus platsen var äkta, rekommenderar även plats för andra och skriva till företrädare att begära stöd för trädet Octopus. Godtagande av webbplatsen som trovärdig och giltig har använts som en illustration av de problem som Internet-användare möter. Kritiskt tänkande och förmåga att utvärdera materialet presenteras som verkligen är viktigt för människor som använder Internet för att samla information.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.