Vad är Thin-Film Solar?

Thin-film solar är en typ av solceller panel som använder en tunn film av kemikalier som kan omvandla solljus till användbar energi. Denna teknik marknadsförs som ett alternativ till traditionell fast kisel solpaneler. Många tror på kisel paneler när de hör "solpaneler. " Thin-film solar är markant annorlunda, och tekniken går framåt snabbt, som forskare strävar efter att göra det så effektivt eller effektivare än traditionell styva paneler.

I thin-film solar, ett substrat som är täckt med material som koppar, iridium, gallium och selen för att skapa solceller. En fördel med denna teknik, som namnet antyder, är att solceller är mer som en tunn film än en styv panel, vilket innebär att tekniken kan användas för att göra alla möjliga saker i solpaneler, från fönstren belagda i tunna -film solar till remsor av metall som enkelt kan tillämpas på en mängd olika ytor.

Användning av tunn-film solar gör det möjligt att skapa flexibla solpaneler och solfångare som lätt kan flyttas och installeras av vem som helst, snarare än att kräva hjälp av en expert. Tekniken är också mycket billigare än att delta i produktionen av traditionella solpaneler, som kisel kan bli ganska dyrt. Vissa företag har tagit fram thin-film solpaneler med hjälp av en jätte skrivare, skär ner på kostnaderna avsevärt. Besparingsskäl är nyckeln till miljövänlig teknik, eftersom många företag vill göra sina produkter tillgängliga för alla.

vissa produkter som tillverkats på detta sätt är också mer lyhörd för svagt ljus och molniga förhållanden än vanliga paneler. Detta gör dem funktionsdugliga i ett större antal villkor, som kan vara en klar fördel i vissa klimat. Förmågan att reagera på låga nivåer av ljus gör tunn-film solar praktiska i regioner där solenergi till stor del har avslagits.

Liksom alla tekniker, thin-film solar har en nackdel. Det är mindre effektiv än kisel paneler, vilket innebär att man omvandlar en mindre andel av solens ljus till användbar energi. Tidig tunn solpaneler uppnådde en 10% effektiv ränta, vilket inte var särskilt imponerande, även om vissa företag har drivit antalet så högt som 20% från 2009. Ständiga förbättringar av tekniken kommer sannolikt att öka verkningsgraden ytterligare, vilket gör thin-film solar ett hållbart alternativ och en legitim konkurrent till kisel solpaneler. Företag som producerar thin-film solar med en hög verkningsgrad rating brukar ha ganska släpar ordning lista.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.