Vad är Themsen?

Themsen är en stor flod som flyter genom Thames Valley i södra England. Medan floden bleknar i jämförelse med episka floder som Yangtze, Nilen, och Mississippi, Themsen har en mycket lång och imponerande historia, och den fortsätter att spela en avgörande roll i det moderna England. Många besökare till England hamna ser Thames, inte minst eftersom det flyter genom staden London, vilket gör det svårt att missa när man flyger in i en av Londons flygplatser.

Denna flod har sitt ursprung vid Thames Head, nära Kemble Village i Gloucestershire. Den ringlar sig för 215 miles (346 kilometer) genom södra England innan den slutligen rinner ut i Nordsjön nära London. Genom City of London till Teddington Lock, Themsen tidvatten, stigande och fallande med tidvattnet. Teddington Lock styr tidvattnet flödet i ån, vilket gör det säkrare och mer tillförlitlig för navigering.

Arkeologiska fynd tyder på att människor bosatta i Storbritannien har använt Themsen för transport, mat och rekreation i århundraden. Den moderna namnet på floden kommer från den keltiska namn, Tamesas , även om stavning och uttal av flodens namn var inte konstant fram till 1700-talet. Även om det kan se ut i floden ska uttalas "Tames," det är faktiskt "tehms. "

Englands jordbruk och sjöfart både lita på Themsen, och floden fortsätter att vara mycket populärt för rekreation, med människor sculling, punting, och ägnar sig åt annan båtsport på Themsen. Flera researrangörer företag erbjuder guidade turer uppför Themsen, möjligheterna för människor att besöka ett antal platser av kulturellt och historiskt intresse längs vägen och illustrera floden rika historia i det engelska samhället. på flera ställen längs sin längd, kan Themsen korsas på broar stora och små. I London, Tower Bridge och London Bridge är särskilt känd, men ett antal andra broar transitering Themsen i London också. Många platser i London också gränsen på Thames, såsom Towern, vilket återspeglar det faktum att folk använde floden som ett viktigt läge i transit för mycket av Storbritanniens historia, och många människor som bor direkt på Themsen fortfarande har båtar för Vid navigation upp och ner längs floden.

Miljöförhållanden på Themsen varierade avsevärt under loppet av denna flod långa historia. Vid ett tillfälle användes Themsen som en avstjälpningsplats för industri-och hushållsavfall, vilket var fallet i många andra floder i världen, och Themsen var också en grogrund för sjukdomen. När London blev befolkade tyngre, började folk att inse att Themsen krävs bättre förvaltarskap, och i dag Themsen är nära förvaltas och vårdas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.