Vad är Tellington Touch?

Tellington Touch, vet också som TTouch eller T-Touch, är en typ av Natural Horsemanship utvecklad av Linda Tellington-Jones. Till någon som är ny för disciplin verkar Tellington Touch vara en kombination av häst utbildning och häst massage. Trots att utbildning är en av dess viktigaste funktioner är det också används för hästens välbefinnande. Till exempel kan TTouch metoder användas för att koppla av en häst, minska muskelbristning, och förhindra skador. Den Tellington Touch är baserad på antagandet att det som ofta tolkas som beteende eller attityd problem är faktiskt hästen försöker tala om för oss att de hindras av smärta eller rädsla. Till exempel, en häst som är öm från en aggressiv ridning sammanträde under gårdagen kan led av sadeln, och kan fungera som en följd av denna smärta. Tellington Touch metoder är avsedda att lindra ömma muskler och frigör spänningar uppbyggd, ta bort en häst motiv för att agera ut. Som ett annat exempel kan Tellington Touch också användas på hästar som inte kommer att stå stilla medan tränas . Vissa hästar är kittlig eller hitta vissa delar av tränas för att vara mycket obehaglig, precis som människor, kan de försöker undvika känslan av att röra sig bort från den, antingen med bara deras hud eller på hela kroppen. TTouch metoder kan hjälpa koppla en kittlig eller spända häst, acclimating honom eller henne känslan av att trimmas.

Tellington Touch också hjälper till att hålla hästar smidig och förbereda dem för en svår träning. Precis som människor, hästar behöver sträcka ut sina muskler innan de utövar i syfte att undvika ömhet eller ens skada. Detta är särskilt viktigt för Stall-bundna hästar, eftersom de inte har så stor rörelsefrihet som betesmarker bevaras häst. En häst hundförare kan använda TTouch att stimulera och värma upp hästens muskler. En av de grundläggande principerna för Tellington Touch är att flytta din hand i små cirklar på din hästs hud, precis som om du skulle ge honom en massage. Cirklarna kan kräva ljus, medium eller hård press, beroende på vad du vill uppnå. Varje cirkel börjar längst ner, till exempel om 6 är på en klocka, och roterar medsols tills din hand kommer dit den 9 skulle vara. Nyckeln här är att faktiskt flytta hästens hud, snarare än att bara gnugga ytan. Den Abalone TTouch är ett exempel på en Tellington Touch teknik. Hela handen används för att tillämpa lätt tryck på hästens hud och flytta över den i cirklar som beskrivs ovan. Beroende på hur Abalone TTouch används, kan denna teknik kunna användas för att antingen koppla av eller stimulera en häst. Långsammare cirklar är mer lugnande, medan snabbare cirklar orsaka en häst att bli mer alert. The Mouth TTouch är en annan känd teknik. När de väl vant sig vid den nya sensationen, många hästar njuta av att ha insidan av deras munnar och näsborrar masseras. Tellington Touch har anpassat denna teknik för att vänja en häst att ha munnen vidröras under förfaranden som avmaskning och tandvård.

Det finns många andra tekniker som används i Tellington Touch, alla med en unik ändamål. TTouch kan användas som ett stöd till utbildning, en metod för att främja en hästs välbefinnande, eller helt enkelt som ett sätt för häst och handler till Bond.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.