Vad är Taurin Cattle?

När folk tänker på boskap, de brukar tänka på taurin boskap, eftersom de är utspridda över hela världen på gårdar och mejerier. Den andra arter av domesticerade djur, den zebu finns i delar av Sydostasien och Afrika. Särskilt i Europa och Amerika, människor är ofta omedvetna om att ett helt skilda arter av domesticerade djur finns i världen, eftersom de är så förtrogna med taurin boskap. Både taurin boskap och zebus kommer från uroxe, vilda djur som en gång drev Europa och Asien. Uppgifter tyder på att båda arterna utvecklas också i Indien, och att taurin boskap förfinades troligen ytterligare i Europa. Taurin boskapen föds upp för både mjölk och kött, och ibland används som dragare också, även om detta är relativt ovanligt. De varierar mycket i storlek och kroppsbyggnad, med några taurin djur är magra och kantiga, medan andra är fyllig och rund, vilket återspeglar de olika användningsområden som de utvecklas. Det råder viss oenighet det vetenskapliga namnet för taurin boskap. Ursprungligen användes Bos taurus , medan uroxe kallades Bos primigenius och zebu som Bos indicus . Däremot har undersökningar av dessa djur föreslog att de faktiskt alla kan vara i samma art, Bos primigenius , med uroxe, zebu och taurin djur är olika underarter, i vilket fall taurin nötkreatur även känd som Bos taurus primigenius . Denna differentiering kan tyckas småaktigt, men det är viktigt, eftersom det återspeglar det genetiska arvet av dessa djur. p

Domesticated boskap har tagits upp i Europa under århundraden, och ett antal mycket olika raser har utvecklats, från mild Tröjor för mjölkning till rejäl Angus nötkött. Historiskt ägande av boskap var ofta ett tecken på rikedom, eftersom taurin boskap kräver mycket resurser som skall stödjas, till skillnad från får och getter. Taurin nötkreatur är också mer känslig än zebus, och de tenderar att vara mer känsliga för stress, sjukdom, torka och dålig mat villkor.

Än idag äger boskap och konsumtion av boskap produkter är en statussymbol i många regioner i världen. Bland naturvårdare, har detta varit en anledning till viss oro, eftersom djur kan vara mycket hårt på miljön, särskilt när inhemska skogar har behörighet för att ge plats åt boskap. Vissa biologer är också oroade över den ökade homogenitet taurin nötkreatursraser, varnar för att vissa sällsynta, ovanliga och speciella nötkreatursraser kan vara förlorad för alltid utan ingripande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.