Vad är Socker Glida?

allt populärare som exotiska husdjur i USA, Socker Glida är nattdjur pungdjuren infödda på Nya Guinea, Indonesien, Australien och Tasmanien. Dessa bedårande varelser, som liknar en korsning mellan en skunk, flygekorre, och koala, lever i träd i tätt sammansvetsade samhällen i naturen. Socker Glida, Petaurus breviceps , är uppkallad efter deras affinitet för nektar och sav, även om de också äter fåglar, reptiler, insekter och växter.

Striking vita ränder på en brun eller grå bakgrund dekorera socker segelflygplan mjuka päls. De är mycket små, bara 4 till 5 inches (10-13cm) av kropp och 6 till 7 inches (15-18 cm) av svansen för mogna vuxna. Stora öron och stora ögon följa deras nattliga livsmiljö, eftersom de behöver akut hörsel och god syn i svagt ljus. Mellan deras främre och benen är sadelgjord, liknar en fladdermus eller flygande ekorre. De är kraftfulla klättrare som deras små fötter måste stå i motsättning tummar och deras långa svans erbjuder balans.

Potential för domesticering har lett till att många sällskapsdjur älskarna att anta Socker Glida föds upp speciellt för fångenskap. I USA, som sällskapsdjur de kategoriseras som ett "exotiska" djur och varje stat har sina egna föreskrifter för dessa djur. Till exempel förbjuder Kalifornien avel eller äger Socker Glida, liksom illrar, medan Texas tillåter det. Dessa vänliga segelflygplan är trainable, söta, pratsam, och lever ungefär femton år, mycket längre än andra små husdjur. Däremot kan beslutet om att äga en socker segelflygplan inte ska underskattas, eftersom de kräver mycket uppmärksamhet och omsorg.

Av största betydelse är att socker segelflygplan skall förvaras i par, eftersom de kommer bokstavligen dö i ensamhet om det antas ensamma. En hälsosam kost hem för socker glidflygplan består huvudsakligen av protein, med sötsaker och grönsaker. Mjölmask, gräshoppor, syrsor och andra insekter ger protein. Hårdkokta ägg är acceptabla och mindre kinkig, ersättare. Tillskott av kalcium och färsk frukt att de får nödvändiga vitaminer. En fågelbur, med horisontella staplar för klättring, ger dem komfort under sin sömniga dagtid, och kan även utrustas med ett tyg "påse" på imitation av pungdjur mammas pung. Socker Glida vill prata, och några beskriver deras ljud som prat, gnisslar, skällande, eller gnisslande. De är rena relativt, om deras bur bibehålls, och inte locka parasiter såsom loppor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.