Vad är Rock Hammers?

Eftersom geologer söka efter fossiler och artefakter i en omväxlande miljö, behöver de ofta kvalitet verktyg för att plocka bort smuts, lera, sten och andra ämnen. Rock hammare är sådana verktyg. Även känd som geolog hammare, plockar rock eller Prospector efter kategori, rock hammare är verktyg med platt huvud på ena sidan-perfekt för att leverera ett hårt slag mot fasta ytor-och en uppgång på andra sidan, som kan användas för plockning bort vid mjukare material eller skräp som har lossnat från den platta huvud sidan. Geologer avgöra vilken sida som skall användas beroende på vilken typ av sten de kommer att arbeta med.

Rock hammare finns i olika storlekar och vikter, och deras kvalitet är i allmänhet bestäms av vikt och konstruktion. Rock hammare är typiskt smids i massivt härdat stål, och vikten av huvudet bestämmer balansen och effektiviteten i hela hammare. Professionella geologer föredrar oftast tyngre rock hammare så att de kan använda verktyget konsekvent utan snabbt sönder. Tyngre rock hammare tillåter även geologen att bryta och ta hårdare rock ämnen. Lättare rock hammare är perfekt bra för barn eller amatör geologer, och de kan vara mindre kostnadseffektiva avskräckande än tyngre, professionella modeller.

Rock hammare kan också komma med en mejsel huvud, vilket är bra för clearing skräp eller borsta bort från stenar och fossiler. Någon av de olika Rock hammare, en stadig hand och noggrann processer är viktigt för en framgångsrik geologiska undersökning. Du måste vara ytterst försiktig med rock hammare, inte bara för din egen säkerhet och säkerheten för andra, men också för säkerheten i den fiktiva utforskas. Eftersom rock hammare är tunga och kraftfulla verktyg, risken för skador på en utsatt fossila eller artefakt är ganska höga, professionella geologer kommer spendera mycket tid med sin rock hammare för att bekanta sig med tyngd och balans i verktyget och därigenom minska risken för skadar deras arbete eller skadar sig själva och andra.

Var noga med att använda ögonskydd vid användning rock hammare. Eftersom de är tillverkade av härdat stål, rockar hammare expediera rock chips när de slår klippor, och hårda marker kan slå användarens ögon utan skydd. Aldrig slagit en sten hammare med en hammare som en mejsel, mejslar är gjorda av mjukare metaller och är gjord speciellt för en sådan uppgift, medan rock hammare är tillverkade av mindre följsamma material som kan skjuta farlig rock chips.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.