Vad är Pampas Grass?

Pampas gräs är gräs hemma i Sydamerika. Detta gräs är känd för odling till otroliga höjder under odling, och det ger distinkta höga stjälkar silkeslen blommor under sommaren som har fått en del människor att plantera det som ett prydnadsföremål. Tack vare efterfrågan på prydnadsväxter Pampas gräs, ett antal sorter har fötts att visa särskilda egenskaper, inklusive dvärg sorter och varianter som producerar distinkt färgade blommor.

Denna utrustning är mer formellt kallas Cortaderia selloana , och det är riklig på slätterna regionerna kallas Pampas i nationer som Argentina. Pampas gräset växer i täta tuvor, sträckte ut långa, blad-blad med tandade kanter. Bladen kan växa och bli så mycket som sex fot (två meter) lång och tussock själv kan topp 10 fot (cirka tre meter) höjd, vilket gör pampas gräs ett fantastiskt inslag i landskapet.

I sin naturliga miljö ger pampas gräs husrum till ett stort antal däggdjur och fåglar. När blommorna mognar till frön, kan böterna silkeslena trådar bäras på vinden för miles och se till att anläggningen är väl seedade, och växterna är anpassade till en lång rad olika villkor, inklusive extrem värme och kyla. Pampas gräs kommer också att uthärda genom översvämningar och bränder. Som prydnadsträd, har pampas gräs några distinkta fördelar. Det växer snabbt, vilket kan vara användbart i omogna landskapsarkitektur, och det kräver lite att inget arbete när det har bildats, vilket kan tilltala vissa trädgårdsmästare. Däremot kan pampas gräs också ta över trädgården mycket snabbt, och det kommer att fritt utsäde sig över nejden och till bestörtning av grannar som kanske inte är intresserade av att växa Pampas gräs.

I vissa områden är gräset klassificeras som en invaderande arter, eftersom den har en tendens att kväva ut inhemska växter, och det kan bli väldigt ful. Särskilt i områden som är starkt trafikerade av människor, är pampas gräs också en plåga, eftersom sågtandade blad kan vara oerhört smärtsamt att stöta på. Gräset är också svår att utrota, att det är nödvändigt att ta bort hela en buske, inklusive rötter, och tekniker som brinnande kommer inte att hindra företaget från att komma tillbaka. Som ett resultat, människor uppmuntras att tänka noga innan de inför Pampas, och att dra upp Pampas som börjar har erbjudit sig på gården snabbt, innan de har en chans att växa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.