Vad är Marine Biome?

marina Biome omfattar alla vatten som är på jordens yta. Den marina Biome täcker tre fjärdedelar av jorden. Det finns tusentals djur och växter i Biome. Dessa växter och djur påverkas av händelser i vatten.

Jordens klimat påverkar inte faktiskt marina Biome. Vattnet är varmt när du kommer nära ekvatorn och kall som du kommer närmare nord-och sydpolen. Eftersom vattnet inte värma upp eller kyla ner mycket snabbt, finns det bara små förändringar i Biome. Medan jordens klimat inte drastiskt påverkar den marina Biome påverkar den marina Biome klimatet över land. Havsströmmar påverkar alla kustområden och vindarna vanligtvis matchen vattentemperaturen. Den cirkulationsmönster på öppet hav flytta på ett övergripande sätt och påverkar den övre ytvatten. Det finns också vertikal cirkulation och detta har ett större inflytande på det marina livet. I uppvällning typ av vertikal cirkulation i havsvatten, djupt havsvatten fylld med lösta näringsämnen reser in i kustnära ytvatten och uppmuntrar plankton tillväxt. Plankton i sin tur är grunden för hela livsmedelskedjan i hela oceanerna. I termohalina omlopp, det näringsrika vattnet stiga och blanda, men endast i polarområdena där skillnaderna i temperatur, densitet och salthalt i havsvatten är separata.

Det finns allvarliga risker för vattnen i världen och dessa kommer från oljespill och vattenföroreningar. Utanför kusten i Alaska, i Persiska viken och i Mexikanska golfen är den värsta platser för oljeutsläpp, som har orsakat stor förstörelse av vilda djur och växter i havet Biome. Dumpning av sopor och giftigt avfall i havet av företag är en annan viktig fråga som påverkar världens vatten källor. Även den lättja medborgarsammanslutningar som dumpar sitt skräp i havet är som påverkar den marina Biome.

Hur den marina Biome kommer att klara sig i framtiden är fortfarande under diskussion. Som världen börjar förstå vikten av sammankopplingen mellan liv, land och hav, kommer nya medvetenhet medföra bättre skydd för alla jordens resurser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.