Vad är Hummingbirds?

Hummingbirds är en fantastisk grupp av fåglar, som innehåller över 300 olika arter i familjen Trochilidae . Även om varje art har sina egna särdrag, som grupp, är familjen känd för märkliga saker. Den innehåller till exempel djuret med den högsta metabolismen av alla djur, och den minsta av alla fåglar, Bikolibri som väger ungefär ,06 uns (1,7 g). Vissa Hummingbirds kan slå sina vingar 70 slag per sekund. Även de största kolibrier kan slå sina vingar upp till 8-10 gånger per sekund, som för det mänskliga ögat gör att vingarna ser suddigt.

Familjen Trochilidae kan bara hittas i Amerika, och många arter av fåglar flyttar årligen. Om du bor i relativt milda klimat, som de i södra Kalifornien, kan du se kolibrier året runt. Andra måste flytta till mer tempererade förhållanden. Detta förklarar den större variation av kolibrier närmare ekvatorn under vintern. Evolutionsbiologer tror Hummingbird familjen har sitt ursprung i Sydamerika, och under hela året, får du plats fler arter där än någon annanstans i världen. Under sommaren och våren, är nordamerikaner fortfarande utmanande att antalet arter som kan besöka dem. Som nämnts ovan är metabolismen av Hummingbird den snabbaste av alla djur. Hjärtfrekvens kan nå över 1000 slag per minut. Denna snabba takt får inte finnas vid alla tillfällen. Forskare har observerats kolibrier gå igenom vad som kallas dvala, främst på natten, när hjärtfrekvens och andningsfrekvens falla avsevärt. Detta skulle kunna kallas en nattlig dvala, eftersom det minskar behovet av att fåglarna kan söka föda på natten. Där livsmedel tillgången är begränsad, kan dvala också förmås dagsljus.

För att upprätthålla en hög ämnesomsättning, kolibrier första hand bygga på smutta på nektar från blommor, eftersom socker lätt kan omvandlas till energi. Vissa arter kan också äta små buggar, men nektar förblir den viktigaste delen av en kolibri diet. Eftersom mycket nektar produceras i lila och röda blommor, om du vill locka dessa fåglar till din trädgård, överväga att plantera flera sorter i lila och röda blommande växter. Om du använder en matare, bör du se till att rengöra den regelbundet, och inte fylla den med konstgjorda sockerarter som de inte uppfyller kolibri behov. Undvik att använda honung i matare, som kan innehålla bakterier som kan döda fåglarna. Om du någonsin sett en kolibri på matarledning eller framför en blomma, kommer du att notera att det har den säregna förmågan att kunna sväva under utfodring. Undantag för oskärpa av vingar, får fågeln ser ut som om det står stilla i luften. Denna förmåga är närvarande på grund av den snabba vingslag, som producerar den surrande ljud som fåglarna få deras namn. Hummingbirds är också den enda familj av fåglar kan flyga baklänges. I utseende, oftast fåglarna är markerade med skimrande färger som de flesta människor tycker är särskilt attraktiva. De har långa näbbar, som kan vara rak eller böjd att låta dem försiktigt utdrag nektar från blommor. Du kanske måste titta svåra att upptäcka en kolibri bo där younglings tas om hand endast av kvinnor. Bon är ungefär lika stort som ett fickur, och ser ut som en rundad kopp.

livslängd Hummingbird i naturen är ca 3-4 år. I fångenskap kan fåglar lever väl i tonåren. De har ingen standard rovdjur, men de kan säkert drabbas av större fåglar, som några av de Raptor familjen, eller husdjur.

Fåglarna kan stöta på problem när de finns nära mänskliga bosättningar, eftersom de ofta blir fångade i garage. Om du har en instängd försiktigt bort fågeln, om möjligt, till naturen genom att fånga den i dina kupade händer. Det kommer alltid att försöka fly uppåt, eftersom detta är en instinktiv flykt mekanism, och om det inte hittas och släppas inom en timme, kan man dö eftersom det saknar födokälla.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.