Vad är Hackney hästar?

Hackney hästar är medlemmar i en vördnadsvärd ras som har sina rötter i 1300-talet. Många tänker Hackneys som själva sinnebilden engelska vagn häst, och dessa väl uppfödda hästar har en distinkt hög-stepping gång vilket gör dem populära i utställningsringen. Flera gårdar i både England och USA rasen Hackney hästar och ponnyer, varav de flesta är utbildade för körning. De gör även mycket lämplig ridhästar, och de är kända för att ha bra uthållighet och bra temperament.

Utvecklingen av Hackney rasen började när en önskan om en kraftig ridhäst uppstod i England i den 14: e århundradet, och olika hästar med otrolig uthållighet och smidiga gångarter började för att betäckas. Rötterna till den moderna Hackney hästen finns i mitten av 1700-talet, när folk passerade berömda Norfolk Trotter med nya framväxande fullblod. Resultatet blev Hackney hästen, som blandade önskvärda egenskaper från båda raserna, den stambok för Hackney hästar grundades år 1883. Den mest identifierbara drag i Hackney hästar är deras otroligt flexibelt knäna. Hästarna har en hög stepping showy gång, särskilt i trav. För att bli antagen till Hackney stambok, måste en häst vara brun, svart, brun eller fux, med några små tillåtet vita markeringar. Hästarna klassiskt har små, raffinerade huvuden som deras Fullblod kusiner, tillsammans med muskulös, kompakt organ och långa halsar.

Storleken på en Hackney häst kan variera, men hästarna är i allmänhet mellan 14,2 och 16,2 händerna högt . Hackney ponnyer är mindre, med vissa urskiljbara ponny egenskaper, den Hackneyponny utvecklades av Christopher Wilson, som gick Hackney hästar med Fell ponnyer, extremt hardy brittiska ponnyer kända för sin piffiga attityd och surefootedness. Hackney ponnyer har ett ökänt rykte för att vara ganska envis, och precis lika stark som sin häst motsvarigheter.

kan dessa engelska hästar användas för både ridning och körning, och många Hackney hästar finns tävlar i olika divisioner under visar. Vissa människor hoppar också Hackney hästar, förlitar sig på deras berömda sund fötter och intelligens för att hjälpa dem genom utmanande kurser hopp. Hackneys är också mycket lätt att rida, eftersom de har jämn, trevliga gångarter och de är mycket lyhörda när välutbildade. Även om denna rasen nästan försvunnit när hästar började att ersättas av bilar, sparat flera uppfödare lyckligtvis Hackney från utrotning, insåg att dessa prålig och vackra hästar kan komma i efterfrågan igen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.