Vad är Gaited hästar?

Gaited hästar är hästar som föds upp eller utbildas i att använda olika rörelsemönster som inte gillar gå, trav, galopp, eller galopp. Många raser av häst är kända för sina gångarter, däribland isländska, Tennessee walking horse, Saddlebred, Standardbred, peruansk Paso, och Paso Fino, bland flera andra. Dessa unika gaited hästar kan naturligtvis ha en extra gång, och de utsätts för kompletterande utbildning för att få gångstil ut och släta. Många ryttare njuta kraftigt gaited hästar på grund av en smidig, behaglig rörelse och gaited hästar är också fantastiskt att titta på, leder till att många människor att tävla i gaited avdelningar på häst visar.

Nästan alla hästar kan naturligtvis gå, trav, galopp och galopp. Alla dessa gångarter har ett tydligt mönster, som börjar med de fyra slå mönstret i går, som flyttar till välkända ett-två mönster av trav och skynda till de tre fick galopp, en snabb men ändå flytande gång. I full fart, hästar återgå till de fyra slå galopp, med stora steg och kraftfulla muskler att täcka marken i hög hastighet.

Gaited hästar klarar av tempot och /eller lunka i tillägg till dessa fyra gångarter . I vissa fall kommer en Gaited Amble snarare än trav, vilket är ett av skälen gaited hästar är så populärt med åkare, eftersom Amble är väldigt lätt att sitta i motsats till trav. En takt är en lateral två beat gång, vilket innebär att båda benen på samma sida framåt på en gång. Vid höga hastigheter kan en takt vara obekväm, eftersom hästen går i en sidledes rörelse, med två meter ovanför marken, men det är mycket effektivt för travsport. Pacing är inte aktivt uppmuntras på många gaited hästar, även om vissa Icelandics kan utföra flygande tempo, en höghastighets takt som vanligen används för bara korta sträckor, eftersom det är mycket krävande för hästens kropp.

Oftare gaited hästar Ingressen. Till skillnad från en människa Amble, en häst Amble är en specifik fyra beat gång. I en lateral Amble, startar hästen genom att flytta bakre foten, flyttar i förgrunden foten på samma sida, och sedan upprepa processen på andra sidan. Gaited hästar kan också använda en diagonal Amble, där hästen flyttar en bakre foten, och sedan den alternativa framfoten. När en Gaited har välutbildade, dessa gångarter flödande, vacker och mycket distinkta, även om de kan tyckas svår att förstå i tryck. De kan också fortsätta under lång tid på spåret, leder till att många människor att använda gaited hästar för spår och Distansritt.

Den specifika rörelsemönster i många gaited hästar som nämns vid namn, så ryttare att skilja mellan dem. Tennessee walking horse, till exempel, har en gång känd som kördes promenad, medan Saddlebreds rack, och Missouri Foxtrotters fox trot. Den berömda vätska och särskiljande gång i Icelandics kallas t? Lt . Att se gaited hästar i aktion, kan du besöka en hästshow med gaited division, eller leta gaited hästar i ditt samhälle, och dessa begåvade idrottare växer ökar populär i många delar av världen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.