Vad är Flugtrumpetväxter?

Flugtrumpetväxter är köttätande växter som fångar mat med hjälp av en fallgrop fälla inbyggd i dem genom evolutionary design. De finns i både Nord-och Sydamerika samt Afrika, Asien och Australien, och vanligtvis växer i myrar, våtmarker och områden med vattendränkt sur jord. Flugtrumpetväxter har utvecklat en köttätande vana att kompensera för dåliga jorden näring, men de är också kunna absorbera näringsämnen genom sina enkla rotsystem. Förutom att växa i det vilda, odlas Flugtrumpetväxter i många botaniska trädgårdar som en form av naturlig insektsbekämpning, och kan tjäna samma syfte i hemmet, förutom att vara dekorativ. I botaniska trädgårdar, är Flugtrumpetväxter vanligtvis odlas i varma, fuktiga inomhusmiljöer.

Begreppet "pitcher plant" är samlingsnamnet för anläggningar i två familjer, Sarraceiniaceae och NEPENTHACEAE . I båda fallen, bladen av växterna curl i sig själva att bilda långa, distinkt, strimmig "krukorna. " I krukorna ofta med röd att locka till sig insekter, och är klädda med fina hår och fåror, så att en gång insekter falla i, de kan inte fly. Vatten samlas i botten av krukan, drunkning ovetande insekt besökare, och anläggningen gömmer matsmältningsenzymer att utvinna näring från insekter. I vissa fall Flugtrumpetväxter lever också i ett symbiotiskt förhållande med insekter i larver form, så att larverna att äta fångade insekter och senare förbrukar en del av dem.

insekten fällor i en kruka anläggning kan vara ganska stort , granna, och dekorativa. Några specifika druvsorter odlas för att användas som krukväxter, även om storskalig förökning av Flugtrumpetväxter är oftast inte lyckas. Eftersom krukan växterna växer i skyddade våtmarker, biologer försöker lämna dem in situ , eftersom de utgör en viktig del av våtmark miljön. Plantorna återge genom att sprida pollen från mörkt röda blommor, som växer längs långa stjälkar att skjuta blommorna väl upp över bladen.

Specialized köttätande plantskolor växa och sälja Flugtrumpetväxter till allmänheten, tillsammans med instruktioner för äldreomsorgen. Tillsammans med andra Köttätande växter behöver Flugtrumpetväxter inte kött för att överleva, så länge de erbjuds god jord näring, och de fungerar mycket bra som ovanligt letar inomhus dekorativa växter. Trots populära fiction, Flugtrumpetväxter växa aldrig stora nog att äta människor, men de kommer att konsumera insekter, små grodor, och ibland möss och fåglar samt, om anläggningen lyckas lura in dem


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.