Vad är Evergreen träd?

Evergreen träd är träd som behåller sin grönska året runt, snarare än att förlora sina blad varje år som lövträd gör. Det finns ett antal olika typer av vintergröna träd, och några tydliga fördelar med att vara Evergreen i motsats till löv. Många tropiska träd evergreens och evergreens är också mycket vanliga i tempererade klimat. I kallare regioner i världen, evergreens är mer sällsynta, men förekommer fortfarande. från trädet perspektiv kräver att vintergrönt mindre arbete. Lövträd kräver mycket energi och näringsämnen i våras, då de gav ut nya blad. Vintergröna träd, å andra sidan, sparar energi och näringsämnen för sakta växer nya blad året runt, vilket kan vara en fördel i områden där näringsämnen är snäva, eftersom en evergreen kan utstå en hård säsong, medan lövträd kan misslyckas. Den lämnar också isolering för trädet, förebygga sol och frostskador på grenarna och bål. Vintergröna träd befrukta sig också, tack vare sina näringsrika löv, som även fungerar som marktäckning för att skydda rötterna.

Några vintergröna träd växer nya blad hela tiden, med äldre bladverk hoppar som det är på flykt. Andra har långsammare tillväxttakt, förlora lämnar bara periodvis. I samtliga fall förblir gröna lövverket och fräscha året runt, med blekare tillväxt är nyare. På våren, till exempel, kan nya tillväxt verkar nästan gula bredvid mognare bladverket. Flesta evergreens har NÅLFORMIG blad, för att bevara vatten, och många städsegröna har något vaxartad lövverk, som också bidrar till att förhindra avdunstning via bladen.

barrträd såsom cypress, tall och gran träd är alla evergreens, liksom Hollies, några ekar, eukalyptus, och rhododendron, bland annat. Som ni kan se av dessa olika exempel, vintergröna träd finns i ett sortiment av former och storlekar. De finns över hela världen, från den hårda vildmarken i Australien till grönskande skogar i Sydamerika.

Evergreen träd är populära som prydnadsväxter eftersom de behåller sin grönska året runt, i stället för att släppa sina löv hösten och skapa en ful mess. Lövträd kan också skapa en mycket skarp landskap under vintern när de förlorar sina blad. Vintergröna träd hålla trädgården ser grönt och levande, även i snöiga klimat.

Många kulturer även vintergröna träd i sin folklore. Dessa träd är associerade med ståndaktighet, trohet och andra bestående egenskaper, tack vare sin ihållande bladverk. Bruket att skära vintergröna kvistar för att använda som dekorationer på vintern är också mycket vanligt, särskilt i norra klimat, där åsynen av grönt lövverk är sällsynt i vinter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.