Vad är Carpenter Myror?

Carpenter myror är stora myror i släktet Camponotus , som återfinns i många regioner i världen. De föredrar att bo i trä, som namnet antyder, och även om de inte äter trä, de kan allvarligt skada strukturer och träd urholka trä att bo i. På grund av denna tendens är snickare myror i stort sett betraktas som ett skadedjur, och många utrota dem om de upptäcks i eller runt ett hem. Dessa myror är bland de största av myra arter, med både vingade och Wingless individer. Förekomsten av bevingade snickare myror i ett hem tyder på att boet är mycket nära, och eventuellt i hemmet. Wingless individer och små grupper av myror visar att myror söker efter mat i ett hem, men inte nödvändigtvis häckar där. När snickare myror bo, de ihåliga en rad tunnlar i trä. De föredrar fuktig ved, och kan ofta upptäckas genom små högar av sågspån de lämnar nära entréerna till sina bon. Carpenter myror upprätta både huvud-och satellit kolonier, som varierar mycket i storlek. De är också, på ett intressant sidoanteckning, koloniserade av symbiotiska bakterier, med myrorna ge mat åt bakterier och bakterierna generera essentiella aminosyror för myrorna.

Problemet med snickaren myror i hemmet är att de kan skada en struktur, kan skapa en farlig situation. Man kan minska risken för kolonisering genom att kontrollera läckage och källor till fukt, vilket eliminerar jord trä kontakt och hålla buskar och träd och klippta runt huset. Rotten, våt och skadade virket ska tas bort och ersätts omedelbart så att det inte blir en frestelse att snickare myror. Helst bör potentiella häckningsplatser såsom stubbar också tas bort från området i närheten av hemmet.

Om snickaren myror är fläckig i hemmet, många skadedjursbekämpning experter rekommenderar följande för dem att ta reda på var boet är. Bon kan också nå genom att trycka försiktigt på väggarna kring en misstänkt bo: ett ihåligt ljud typiskt resultat, och en prasslande ljud kan höras som de störda myror scurry inne i boet. Om ett näste hittas, kan borsyra pulver eller annan insekticid införas för att döda myrorna innan du tar bort området för skadade trä och ersätta det. Ant betet kan användas för att döda snickare myror när ett fågelbo inte kan hittas. Se till att hålla insektsmedel oåtkomligt för barn och husdjur, och överväga att konsultera ett skadedjursbekämpning expert eller en entreprenör om du har svårigheter att hantera snickare myror.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.