Vad är Barkning en hund?

Barkning är en veterinärer som innebär att avlägsna vävnad från hundens stämband. Detta resulterar i en hund röst är tystare, då den görs rätt. Det slutar inte skälla som ordet barkning innebär, men barken nu låter som en viskning, och alltså inte är irriterande för grannar hundägare som ofta bark.

debarking hundar är ett kontroversiellt ämne. Vissa tycker att det är fel att utsätta ett djur för onödig kirurgi. Ytterligare de känner att hunden kan vara känslomässigt skadad genom förlusten av sin röst. De flesta hävdar att med utbildning, de flesta hundar kan även de "barky" raser tränas att skälla mindre ofta. De ser barkning som en lat och grym metod för att få en hund att vara tystare.

Anhängare av barkning hävdar att det förfarande som räddar livet på många hundar som skulle skickas till pounds grund av ständiga skällande. Vissa människor få en hund som skäller ofta och är snart nedsänkt i kamper med grannar som måste lyssna på hunden skäller vid alla tider på dygnet.

För en del innebär detta att försöka hitta hunden ett annat hem, eller helt enkelt skicka hunden till det brittiska pundet. Eftersom många hundar aldrig antagit och dödshjälp, se supportrar barkning som ett mycket bättre val.

Dessutom, de som stöder barkning också ange de känner att det finns inga tydliga tecken som tyder på att barkning orsakar känslomässiga skador på hunden. Eftersom hunden fortfarande kan skälla, men tyst har det inte hade sin huvudsakliga "varning vapen" stulna. De flesta hundar som barkas vanligen omfattas av mindre remonstration och bestraffning av ägarna, så förespråkarna för barkning tyder på att hundar som barkas verkligen lyckligare.

missuppfattningen om resultaten av barkning kvarstår. Några hundar som genomgått barkning sannolikt att skälla ofta, ibland hejdlöst. Detta låter som en svag hosta, och kan i själva verket visa sig särskilt irriterande till hundägare. Således hundar kan bli straffade för skällande även efter barkning har inträffat.

Motståndarna till detta förfarande är delvis rätt i sin bedömning att de flesta hundar kan tränas att inte skälla ofta. Vissa raser är associerade med skällande oftare, och de kan vara det svåraste att träna. Vidare barkning innebär att hunden inte kan använda sin bark för att varna ägarna för fara. Men i vissa fall, hundar överväga vad som helst som går i fara, så alla varningar med full bark sannolikt kommer att ignoreras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.