Vad är Angora Kaniner?

Angora kaniner kännetecknas av sin långa, fluffiga päls, berömd för sin användning i tröjor och andra kläder. Utöver sitt bidrag till textilindustrin, är Angora kaniner föds upp för att visa och som sällskapsdjur. I den 18-talet Angora kaniner populär bland franska kungligheter som sällskapsdjur. De tros ha sitt ursprung i Turkiet, och deras namn härstammar från Ankara , Turkiets huvudstad. Eftersom Angora kaniner är en gammal ras, de är inte så skygg som vissa andra kaniner och ta väl till mänskligt sällskap.

Angorakaninull är mycket varm och mycket ljus samtidigt. Måste dock päls blandas med andra textilier, eftersom Angora fibrer är alltför bra för att hålla ihop på egen hand. Angoragarn skördas utan att skada kanin, antingen genom kamning eller varsam klippning, beroende på ras. Det finns fem typer av angorakanin, men den amerikanska Rabbit Breeders 'Association (arba) erkänner endast fyra: engelska, franska, Satin, och Giant Angora kaniner. Femte rasen är den tyska Angora kanin. Eftersom tyska Angora kaniner för närvarande inte erkänns av ARBA, skapades en annan klubb i USA enbart för denna ras, det internationella förbundet för tyska Angora Rabbit Breeders (IAGARB). Vissa anser tyska och Giant Angora kaniner som en enda ras.

Engelsk Angoras är de minsta Angora kaniner och de mest populära som husdjur. De har fluffiga päls i ansikte och öron liksom kroppen, och de kräver mycket kamning, eftersom deras päls är benägen att materia. Franska Angora kaniner är lättare att ta hand om, eftersom deras päls innehåller en topplack av täckhår som inte är så troligt att matta som fluffiga underull. Franska Angora kaniner också skiljer sig från den engelska sorten att deras ansikte och öron är fria från päls. Vissa franska Angoras har öra tofsar, eller knippen av päls på ändarna av öronen, men detta är inte betraktas som en önskvärd egenskap hos uppfödare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.