Do Råttor Make Good husdjur?

Under århundraden har råttor fått ett otäckt rykte som aggressiv, smittbärande, destruktiva gnagare. I verkligheten, dessa etiketter är bara något äkta och endast för vilda råttor, råttor är ansvariga för stora ekonomiska skador på grödor och byggnader, men deras sjukdomar är i huvudsak en följd av parasiter som de bär. Domesticerade råttor, å andra sidan är varken aggressiva, destruktiva eller sjuka, och de gör mycket bra husdjur. När råttor sköts på bästa sätt, är risken för smittspridning till människor är mycket låg.

Inrikes råttor, de föds upp och växte upp i fångenskap, är den bästa av alla bur gnagare. De är extremt sällskaplig och nyfiken, och de älskar mänsklig kontakt. Deras kusiner, hamstrar, gerbiler och möss, är mycket populära husdjur, men tenderar att vara mer aggressiva och mindre känsliga än sällskapsdjur råttor. Gerbiler ofta hatar att hanteras av människor, och hamstrar har en tendens att bita. Med tanke på att dessa djur ofta förvaras av barn, råttor erbjuda en mycket mer behaglig upplevelse för en oerfaren handler.

Råttor älskar att vara utanför sina burar och gå med i hushållets verksamheter. Många råttor gillar att hänga på förarens axlar medan de rör sig. Tillgiven djur, råttor vill kusk och slicka deras favorit mänskliga följeslagare, och de kan lätt skilja mellan olika människor. Råttor gärna dela måltider med människor och även diska efteråt.

Råttor är också mer intelligenta än andra gnagare som vanligen hålls som husdjur. De är snabba elever och smidig. Råttor kan lätt lära sig att utföra trick som att sitta på huk på kommando, hämtar föremål och kommer då kallades. De vanligaste knepen som råtta entusiaster lär sina råttor är att manövrera snabbt genom labyrinter och kurser smidighet.

Trots sitt rykte som smutsiga djur, är rena råttor extremt. De bad sig mycket ofta, ungefär som en katt gör. De föredrar också att hålla sin bur så rena som möjligt. En frisk råtta kommer att använda alla tillgängliga material, såsom tidningar eller ceder marker, att bygga ett stort råttbo för att sova i. Inne i boet, de nästan aldrig avföring eller urinera, reservera ett visst område i sin bur för dessa funktioner. I själva verket kan detta instinktiva beteende fungerar till din fördel om du lämnar ett kattlådan, vilket gör bur underlätta rengöring. När det är möjligt, husdjur råttor bör bevaras i minst par. När utrymmet tillåter, råttor gärna följa "Ju fler desto bättre" tumregel. Men om du önskar och kan ge många råttor, se till att ditt husdjur råttor är av samma kön, eftersom de är riklig och framgångsrika uppfödare. Om du bara kan ta hand om en råtta, är det viktigt att spendera mycket tid med ditt husdjur att behålla sin livskvalitet.

Den enda nackdelen med att ha råttor som husdjur är att de åldras väldigt snabbt. Den genomsnittliga livslängden för ett sällskapsdjur råtta är bara två år. På grund av deras charmiga temperament, med ett sällskapsdjur råtta för bara två år kan vara en smärtsam förlust för alla som har blivit fäst.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.