Why Do Blommor luktar gott?

Många tycker doften av färska blommor, antingen i en trädgård eller arrangerade i en vas. Men vad är det om blommor som får dem att avge en sådan attraktiv doft? Egentligen, varför blommor luktar gott spår tillbaka till gamla hederliga växtbiologi. Här är den huvudsakliga anledningen blommor luktar gott, och varför detta är så viktigt för vår miljö.

Precis som med alla former av liv, blommor och växter har en process som tillåter dem att fortplanta sig. När det gäller blommor, producerar de frön som tillåter fler blommande växter tas fram med tiden. Men de inte inneha allt som krävs för att tillverka de fertila frön. Av denna anledning pollinering krävs. Kort sagt, något slags medel som behövs för att möjliggöra överföring av pollen för ägg som i sin tur producera fertila frön. Till en examen Detta sker med vinden flyttar pollen runt från anläggning till anläggning. Men många former av blommor förlita sig på användning av pollinerare att åstadkomma denna process.

pollinatörer är bara djur och insekter som kommer i kontakt med blommorna, och sedan gå vidare med det pollen med dem. När de framsteg från blomma till blomma, den överförda pollen samverkar med ägg och producerar utsäde. Eftersom fröna fördelas, kommer en mängd olika typer av blommor resultat.

Del av den mekanism som används för att attrahera insekter och djur som fladdermöss till rosor och andra blommor är doften. Använda detta kraftfulla locka blir de pollinerande i närheten av anläggningen. På samma sätt lockar blomman doft i sin tur de pollinerande till andra fabriker, gör pollinering möjligt. Det faktum att blommorna luktar gott är helt enkelt naturens sätt att se cykeln för livet för de växter som fortsätter utan avbrott.

Naturligtvis människor dra nytta av att blommorna luktar gott. Vi använder doftämnen att fräscha våra hem, och anse att gåvan av blommor som ett sätt att visa uppskattning och tillgivenhet. Del av orsaken till att röda rosor används för att uttrycka kärlek och fysisk attraktion är att de har en doft som anses vara särskilt tilltalande. Eftersom blommor luktar gott för insekter, kommer produktionen av blommor fortsätta. Eftersom människor tycker att blommor luktar gott, kommer de säkert inte att hamna i hemmet trädgårdar och arrangerade i vaser i hemmet under många år framöver.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.