Vilken mat är dålig för husdjur?

Det finns många livsmedel som är dåliga för husdjur, även om vissa livsmedel kan vara dåligt för hundar och inte katter eller vice versa. Det finns vissa livsmedel som är bra för både katter och hundar. Det är viktigt att uppmärksamma dessa eftersom de ofta är vanliga livsmedel i våra hem. En lista över livsmedel som är dåliga för husdjur, både hundar och katter, omfattar alla typer av russin eller vindruvor, vilket kan orsaka njurskada. Tomater kan också vara problematiska, skapar våldsam sjukdom hos både hundar och katter. Lök och vitlök är dåligt för sällskapsdjur och kan leda till blodbrist om de konsumeras regelbundet. Denna risk är större för katter, men fortfarande kan förekomma hos hundar.

Choklad är också ett problem, och så är livsmedel och drycker med alkohol. Varken hundar eller katter bör äta rå jästdeg eftersom den kan expandera i deras magar. Annan mat som både katter och hundar inte kan smälta och kan ha problem med är rå potatis av något slag.

För hundar finns det andra livsmedel som bör undvikas. Dessa inkluderar råa ägg, mest nötter, stora mängder av lever, skära bort fett från kött, gropar från frukt, Persimoner och förvånansvärt kattmat. Kattmat kan skapa problem för hundar eftersom det är mycket fett och har felaktig näringsbalansen för hundar. Om du har en hund, är hundmat ett bättre val än kattmat, även om det bör påpekas att om du var tvungen att mata ett livsmedel hund katt en gång eller två gånger under sin livstid, är det osannolikt att skada hunden.

annan mat som kan vara dåligt för sällskapsdjur mjölk. Vissa hundar eller katter tycks smälta mjölk böter och andra har stora intestinal upprörda av det. Flesta mejeriprodukter kan besvära magen på husdjur, men ibland hundar och katter älskar ost och smälta det bra. Välja magrare ost för dem, eftersom detta bör vara en upplevelse i stället för ett varje dag typ av livsmedel. Ibland är maten i sig är inte dåligt för sällskapsdjur, men hur du förbereder det kan vara. Om hundar eller katter ges kött eller fisk, bör det vara fri från små ben. Dessa kan blockera matsmältningssystemet eller nedskärningar orsak i tarmen och bör undvikas. Om du har husdjur som inte hundar eller katter, finns det några saker du bör undvika att mata dem:

  • Kaniner-undvika sallad, potatis toppar, blad från tomatplantor, och palsternacka
  • Mest Råttor /Möss-undvika blåmögelost, rå potatis, råa morötter och kolsyrade drycker
  • Hamsters-Undvik vitlök, lök, frysta livsmedel, choklad och citrusfrukter.

När du är osäker, kolla med din veterinär om en optimal diet för ditt husdjur. Kom ihåg att nästan allt vi människor anser skräpmat är också dåligt för sällskapsdjur. När du vill ge tilltugg till ett sällskapsdjur, vara säker på att sådana snacks finns behandlar som inte skadar ditt djur.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.