Vilka är de typer av Storm?

En storm är en våldsam störning, och de flesta hänvisningar till storm har att göra med vädereffekter domineras av starka vindar. De vanligaste typerna av storm inkluderar hagelstorm, Ice Storm, regnstorm, snöstorm, åska, blåst, cyklon, orkan och tornado. De första sex typer av stormen som anges ovan avser kraftiga vindar åtföljs av en annan funktion. En hagelskur är en storm åtföljs av en minskning av hagel, is pellets som är större än 0. 2 inches (5 millimeter) i diameter. Även om isen är inblandad i både skiljer en Ice Storm från en hagelstorm. I en Ice Storm, nederbörd i form av snö eller regn fryser vid kontakt med vad den landar och bildar en beläggning av is på ytan. Om du någonsin sett ett träd eller en bil som ser ut som den är inkapslad i is, är detta resultatet av en Ice Storm.

Rainstorm är inte bara något regn, men en storm som åtföljs av regn som snöstorm är en storm under vilken det finns ett kraftigt snöfall. En snöstorm är en särskilt våldsam typ av snöstorm, med vindhastigheter på eller över 35 miles per timme (56 kilometer per timme) och sikten är mindre än 0. 25 miles (400 meter) i tre timmar.

blåst är en storm med antingen starka vindar och kraftiga vindbyar, men en avsaknad av regn eller mycket lite regn. En sandstorm är en särskilt svår blåst där moln av damm är svepte över ett stort område. En våldsam blåst med regn, snö eller hagel, å andra sidan, kallas för en storm, medan en våldsam men kort stormväder, som kan åtföljas av utfällning av regn eller snö, kallas det nyss har regnat.

En cyklon är en våldsam storm med roterande vindar som rör sig medsols i stormar på södra halvklotet, men motsols för storm på norra halvklotet. En orkan är en särskilt allvarlig cyklon, närmare bestämt ett ursprung nära ekvatorn och reser mer eller mindre norr, vanligen åtföljd av kraftiga regn. En tornado är en virvlande kolumn i luften med en tratt-form som kommer i kontakt med marken. En stupränna hänvisar till en tornado över vattnet. Även om de flesta tornados är cykloniska-vilket innebär att de roterar i samma riktning som cykloner, beroende på-halvklotet, anti-cykloniska tornados har observerats på norra halvklotet roterar medurs.

Sedan har vi naturligtvis, det är den mest ökända typen av stormen människor erfarenhet: brainstorm. En Brainstorm kan syfta antingen till en våldsam störning av medvetandet som har en negativ effekt, eller till den plötsliga ankomsten av en smart idé eller en ny plan. I de flesta fall är detta "pust" av fantasi frikopplad från tidigare tankar, kommer i medvetandet utan förvarning och med oförutsägbara resultat. Även idéer som av detta slag kan inträffa när som helst och i alla rum, dusch och förarsätet bilar verkar vara särskilt sannolikt fläckar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.