Vilka är de största träd?

När det kommer till största träd, är Giant Sequoia regel betraktas som den obestridde kungen. När det gäller stora mängden, dessa träd topp vanligtvis listan över största träd. Sitka granar, Western Red Cedars, Kauri Träd, Coast Douglas Firs, och Australian Mountain-Ashes också tenderar att vara mycket stora träd. Men det finns flera sätt att skapa föreställningar "största", så flera enskilda träd tävla för den position största trädet i världen.

Volymmässigt, det största trädet i världen är Giant Sequoia kallas General Sherman. General Sherman växer i Sequoia National Park, och åtgärder för en häpnadsväckande 52. 508 fot (1. 487 meter) i Bole volym ensam. Den Bole volym är den uppskattade volymen av en trädstam, utom de grenar, som tillför ännu mer volym. General Sherman är 275 fot (85 meter) lång. Om du vill besöka General Sherman, måste du ta en resa till Kalifornien, där Sequoia National Park ligger, och du kommer också att ha en chans att se några andra mycket imponerande Giant SEQUOIAS i trakten. När du ändå är i Kalifornien, kan du ta en titt på en annan post i listan över världens största träd, Hyperion, upptäcktes 2006. Hyperion är ett Coast Redwood i Redwood National Park i norra Kalifornien, och detta träd är 379 fot (115 meter) höga, vilket gör det till högsta kända levande träd. Denna region i Kalifornien är känt för sina Avenue of the Giants, en ställning av furu imponerande träd som innehåller en Drive Thru Tree. I Mexiko kan det största trädet i fråga om omkrets ses. El Arbol del Thule, en episk Montezuma Cypress, som en hisnande 118 fot (36 meter) runt. Detta träd är en populär turistattraktion, som ligger i mitten av torget i Santa Maria del Tule i Oaxaca regionen Mexiko. Storleken på stammen har lett en del forskare som tyder på att trädet faktiskt kan vara ett klonat koloni av genetiskt identiska individer.

På tal om klonade kolonier, Pando, en clonal koloni skakande asparna i delstaten Utah, omfattar 107 hektar (43 hektar). Om området är din mätning, Pando toppar listan över världens största träd i särklass, men vissa människor kanske kan slingra sig om det finns upptaget på en lista över de största träden. Även Pando består av genetiskt identiska kloner i samband med ett rotsystem, träden är tekniskt individer, och ålder i kolonin har lett till att vissa arborister som tyder på att vissa delar av kolonin kan ha kommit från varandra, vilket innebär att de inte längre ens förbundna med varandra genom sina rötter, vilket gör att de ingår i det kollektiva ifrågasättas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.