Vilka Fåglar Flightless?

Ett antal fågelarter förlorat förmågan att flyga som de utvecklats, och omkring 40 flightless fågelarter finns för närvarande. De flesta av dessa fåglar överlevde eftersom de var i isolerade områden med minimal rovdjur, och många av dem är bevarade genom bevarande program, eftersom de blev nära att dö ut. Nya Zeeland och Australien har båda ett stort antal flightless fågelarter, och vissa fåglar har också hittats på öar och i delar av Afrika och Sydamerika.

Storleken på en flightless fågel kan variera. Strutsen, till exempel, är den största fågeln i världen, med en vikt på omkring 200 pounds (90 kg). Minsta flightless fågeln är Inaccessible Island Rail, finns i Tristan skärgården i södra Atlanten och väger lite mer än ett uns (30 gram). I ett försök med förmågan att flyga, har bröstbenet en stor utskjutande köl, ett ben som flygmusklerna kan fästas. Flygoförmögna fåglar har mycket mindre utvecklade breastbones, och tenderar också att ha rudimentär vingar. Den mest kända levande flygoförmögna fågel grupp innefattar strutsfåglar, som alla saknar köl helt. Strutsar, EMU, rheas, kiwi och cassowaries är strutsfåglar. EMU, kiwi och cassowaries finns i Australien, Nya Zeeland och Nya Guinea, respektive, medan rheas är hemma i Sydamerika och strutsar lever i Afrika. Strutsfåglarna är bland de största av flightless fågelarter, och de har väl utvecklade muskulösa ben med kraftiga klor för att sparka, klo, och försvara sig med. Det går pingvin, en annan flygförmåga fågel, återfinns i många nationer, och vissa arter av änder, kricka, svarthakedopping, järnväg och skarv är också flyga. Många av dessa arter finns i begränsade intervall på små öar som ofta är svåra att nå. Nya Zeeland har en stort antal av dessa arter, tillsammans med den unika kakapoer, den enda flightless papegoja, som också råkar vara nattliga. Dessutom värd Nya Zeeland en liten koloni av Takahe, en unik flygförmåga fågel som ansågs vara utdöd tills 1948, då en liten koloni hittades av en man som var ute och vandra.

är några flygoförmögna fåglar, såsom EMU, odlas för sina kött, ägg eller fjädrar. På grund av deras mindre utvecklade bröst, är majoriteten av kött på flygoförmögna fåglar som påträffats i låren. EMU också också upp för sin olja, som används som mjukgörare och läder balsam. Emu olja är också tros ha andra hälsofördelar, och är allmänt tillgänglig i många naturliga matbutiker.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.