Varför Bees Sting People?

Det finns cirka 20. 000 arter av bin över hela världen, men när vi talar om bin tänker de flesta på honungsbin och humlor. Dessa arter är sociala bin som lever i kupan eller kolonier och i allmänhet inte aggressiva. Den enda gången bin sting är när en inkräktare, vare sig det är djur eller människa, alltför ligger nära ett bo, stör den eller fysiskt skadar ett bi. Hotade bee kommer inte bara sting i försvar, men även släppa en "alarm pheromone" för att locka till sig andra bin, signalerar dem att gå med i attacken.

honungsbin ansvarar för karakteristiska vax bikuporna vi förknippar med bin och biodling. Hives har mycket organiserade sociala strukturer. En enda drottning är kärnan i varje kupa, omgiven av kvinnliga arbetstagare bin. Worker bees fyller olika funktioner i olika skeden av deras liv. Dessa bin börjar mata larver och städa kupa, framsteg att bygga den vaxkaka, och så småningom bli foragers. Även bidrottningar och bin arbetstagare sting, manlig bin eller drönare inte innehar Stingers. Eftersom arbetstagaren bina kommer att släppa ett larm feromon om hotade, biodlare är mycket noga med att undvika misstag krossning eller skada bin när skörda honung. Många biodlare bära skyddskläder inklusive handskar, en kropp kostym och beslöjade hatt. Vissa använder "Bee rökare" för att täcka upp larm feromoner som kan bli följden av att arbeta i bikupa. Rök orsakar också bina att proppa i honung, en naturlig reaktion på eventuellt behöva flytta bikupor i händelse av brand. En enda BISTING är inte mycket mer än irriterande, men när bina sting i massor, det Resultatet kan vara dödligt. Detta gäller särskilt om offret är allergisk mot bin gift, en statistik som omfattar ca 1% av befolkningen. Men för de flesta av oss skulle det ta ungefär 10 Bistick för varje kilo kroppsvikt för att få en dödlig dos av binas gift. En vuxen som väger 140 pounds skulle behöva få 1400 svider i en attack, medan ett barn som väger 40 pounds kan vara i fara med 400 svider.

Worker bees sting endast en gång sedan dö, eftersom taggar Stinger fortfarande in i huden, riva bina buken bort när biet flyger i väg. Lämnas kvar i översta delen av Stinger är GIFTBLÅSA, som kan fortsätta att pumpa in gift i såret i upp till 10 minuter. Av denna anledning läkare rekommenderar att ta bort Stinger så snart som möjligt, om hur detta görs är viktigt. Klämmande, klämma eller tweezing det Stinger kan tömma GIFTBLÅSA i Stinger, gör saken värre. Istället Stingers bör tas bort med en sidledes "snärta" rörelse med ett kreditkort, pocketknife blad, eller något liknande föremål. p

Bumblebee Stingers inte taggar, så dessa bina sting flera gånger om hotade. Afrikaniserade honungsbin är mer aggressiva än vanligt (europeiska) honungsbin, men ändå bara anfalla när bikupa eller svärm känner sig hotad. Liksom Gemensamma Honungsbiet, afrikaniserade bina sting endast en gång sedan dö.

Eftersom bina sting när de blir hotade, det bästa sättet att undvika att bli stucken är att undvika häckningsplatser. Solitära bin som samlar pollen normalt inte har något emot att vara noga så länge de inte rört eller hotade. Om ett bi flyger nära, undvika banka på det och bara gå iväg. Om en svärm bosätter sig på din egendom, det bästa tillvägagångssättet är att kalla professionella bee removers och ta upp de husdjur tills bina är borta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.