Vad som gör en idealisk Hatchery?

Flera variabler behövs i konstruktionen av en idealisk kläckeri för att se till att anläggningen är säker, ren och enkel att använda. En väl utformad kläckeri kommer att bli mer produktiva, med mindre risk för förlust och mer potential att öka ytterligare bestånd kläckeriet verksamheten expandera. Det bör också följa rådande lagar som hänför sig till kläckerier och boskapsskötsel. P

Kläckerier används för att inkubationstiden för ägg av fjäderfä och fisk till luckan levande ungar, och sedan höja de unga tills de är gamla nog att säljas eller transporteras till annan plats. Industrial kläckerier arbeta kontinuerligt, innebär en allvarlig design utmaningar eftersom de måste huset ägg och unga i olika stadier av utveckling. Utformningen överväganden varierar beroende på om anläggningen används för fjäderfä eller fisk. I båda fallen har en idealisk kläckeri utmärkt ventilation och en design som underlättar rengöring för att hålla utrymmet så hygieniskt som möjligt. Den bör omfatta olika områden för ruvning och bostäder ung för att minska spridningen av sjukdomen, tillsammans med ett säkert område för lagring av foder, samt rikligt med färskt vatten. En idealisk kläckeri har också tydligt protokoll som för arbetstagare, till exempel ett förbud mot passerar mellan kläckeri och grubblande områden för att hålla dessa områden så skilda som möjligt. I området där ägg ruvas och kläcks, Det måste finnas gott om utrymme att röra sig, att tillsammans med rum isolera olika arter eller raser. I ett fjäderfä kläckeri kan olika raser inkuberas i separata kuvöser och brickor, medan en fisk kläckeri, kommer olika dammar utnyttjas för att hålla arter separat. Utrymmet ska också vara lätt att följa, så att personalen kan vara uppmärksamma på utvecklingen av problem såsom temperaturvariationer eller föroreningar i vattnet. I de ruvande områden där unga tas ut efter de har kläckts, cleanliness är kritisk. Stora mängder av unga djur kan generera en häpnadsväckande mängd avfall, och detta avfall måste samlas in och omhändertas på ett ansvarsfullt sätt. Åtgärder måste också sättas på plats för utfodring och isolering av djur för att bekräfta att de är friska innan de ger dem möjlighet att mingla med den allmänna befolkningen. En bearbetning av området för att hämta djur redo för transport är också en viktig del av konstruktionen i en idealisk kläckeri.

med plats för djuren är naturligtvis viktig i en ideal kläckeri, men plats för människor behövs också. Kläckerier måste hålla omfattande register över de djur de föder upp, vilket kräver en hel del kontorslokaler. Många måste också ge några veterinära tjänster, bland annat grundläggande tjänster såsom mätning och vägning unga djur, och personal på också behöver en plats att förändras med några kläckerier med paus rum och dusch områden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.