Vad är vissa typer av myror?

Det finns 10. 000 kända arter av myror, som utgör familjen Formicidae i ordningen Hymenoptera, och man uppskattar att det finns mellan 20. 000 och 30. 000 arter som finns i hela världen. Olika typer av myror grupperas ofta av många olika sätt att de lever sina liv, till exempel genom vad de äter, hur aggressiva de är eller hur de kolonisera. Dessa insekter också kan variera mycket i storlek, vissa är så små som 1 /25 tum och andra är mer än en tum lång.

Storleken på kolonierna skiljer sig också mellan de många olika typer av myror, med vissa innehåller ett dussin myror och andra som har över en miljon medlemmar. Strukturerna dessa kolonier är mycket lika, dock oftast innehåller minst en äggläggande drottning och många arbetare. Arbetstillfällena i Wingless kvinnlig arbetstagare myror omfatta att bygga bon, att leta efter mat, ta hand om de unga, och försvara kolonin. Arbetet för de manliga i de flesta typer av myror är helt enkelt att para sig med drottningen, och att både män och drottningarna brukar ha vingar. Den första av de många olika typer av myror, som ofta kommer att tänka på snickaren myra, som kan bli så stort som 1 /2 tum lång. Dessa typer av myror lämna sina hem i levande eller döda träd, och ibland inom död ved inne i byggnader. De äter protein, socker, levande och döda insekter och mänskliga levererar livsmedel som kött, socker eller gelé. Carpenter myror är felaktigt trodde att äta trä, som de först förskjuta när de letar igenom den och skapa tunnlar.

Vandringsmyrorna särskilt aggressiva typer av myror, som lever på spindlar, insekter och andra myror, och har ett oerhört smärtsamt sting även om de vanligen inte fientliga mot människor inte provoceras. Flesta Vandringsmyrorna finns i tropiska områden i världen, medan ett fåtal arter lever i svalare klimat i Nordamerika. Dessa typer av myror lever i stora kolonier som kan innehålla flera miljoner medlemmar och bor i tillfälliga bon kallas bivouacs.

Runtom i världen finns över 280 arter av brand myror, en aggressiv typ av myra som, i grupper, kan döda ett litet djur med sina giftiga sting. Mestadels dock eld myror äter växter, frön och andra insekter, och göra sina bon i marken, ibland bygga högar som når höjder på över en fot hög. Kolonier av brand myror kan börja med en drottning och expandera till tusentals myror ganska snabbt.

Ghost myror är typer av myror, som fått sitt namn på grund av sin ringa storlek, ljus färg och nyckfulla rörelser kan göra dem svåra se. Dessa myror är vanligt skadedjur i hela södra och mellersta Florida och sporadiskt i hela världen och är kända för att söka efter söta livsmedel. Deras kolonier är mycket rörliga med flera drottningar, och kan vara särskilt svårt att bli av med.

Thief myror bo nära och ibland i bon av andra typer av myror och stjäl både mat och larver från dem. De är mycket anpassningsbara när de bygger bon och i olika mat de äter, vilket kan inkludera honeydew, frukt, bröd, döda djur och förpackade livsmedel. Tjuven myror färdas som vägar och kommer ofta använda elektriska ledningar för att resa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.