Vad är undergiven urinering?

Submissive urinering är ett vanligt beteende hos djur som är vana vid att leva i grupp eller förpackningar. Det är ett sätt för oprioriterade djur för att uttrycka underkastelse och vördnad för överordnade djur. Människor oftast kommer i kontakt med undergiven urinering i samband med hundar, speciellt valpar. Problemet kan vara mycket frustrerande för hundägare, men det finns lyckligtvis ett antal sätt på vilket det kan åtgärdas. En del människor förväxlar undergiven urinering och spänningen urinering hos hundar. Undergiven urinering uppstår när hunden känner sig hotad, och vill visa att han eller hon kommer att överlåta kontrollen till hotet. För att ange utlåtandena kommer hundar försöker ofta avvärja deras ögon och rullande över att exponera sina magar innan det slutligen kissar. Spänning urinering förekommer hos valpar som ännu inte har kontroll över sina blåsor. En hund som pees när man tränar på houseguests uppvisar upphetsning urinering, medan en hund som pees efter ett gräl uppvisar ett skolexempel på undergiven väta.

Om en hund visar antingen beteende, är det viktigt att gå till en veterinär för att eliminera en medicinsk orsak till beteendet. När veterinären har fastställt att en hund är frisk, i fråga om spänning urinering, kommer problemet att lösa så småningom som hunden vinster muskelkontroll. Keeping unga hundar utanför och tona ner hälsningar kan bidra till att minska problemet tills hunden är äldre. När det gäller undergivna vattenkastning, ägarna har för att hantera sina hundar på ett sätt som främjar självförtroende, så att hundar känner inget behov av att kissa av rädsla eller nervositet. När ägaren kommer hem ska de ignorerar först en hund, så småningom hukar att hälsa på hunden, och undvika ögonkontakt och överdriven fysisk kontakt under inledande hälsningar. Vilar över en hund eller hantera en hund kan uppmuntra undergiven urinering, eftersom hunden kommer att se dessa beteenden som dominerande och aggressiv.

gäster till huset bör uppmuntras att följa ledning av hundens ägare. Under den första månaden eller så av utbildning, är det också en bra idé att undvika överdrivna emotionella bildskärmar, såsom starka känslor kan skrämma hunden. Det är särskilt viktigt att undvika fysisk eller verbal skäller hunden, eftersom denna verksamhet kommer faktiskt stärka den undergivna urinering beteende. I stället bör ägarna ger positiv förstärkning i form av ett vänligt ord eller behandla när hunden uppför sig väl, hålla sig till en enda, skarp, "NEJ" när hunden gör något olämpligt, till exempel hoppa på någon.

Det viktigaste att komma ihåg med hundträning är att det måste vara konsekvent. När du arbetar med en hund som visar undergiven urinering beteende, skall ägarna arbeta långsamt och försiktigt för att främja hundens självförtroende, och gästerna bör uppmanas att respektera ägarens träningsprogram. Om gäster bortse från ägarens anvisningar eller de är för unga för att förstå syftet med träningspasset, kan det vara lämpligt att lådan hunden så att djuret inte får dubbla budskap under sin kritiskt formativa praktikperiod.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.