Vad är sötvattenspärlor?

Sötvattenspärlor finns pärlor som har bildats i skalen av sötvatten blötdjur, vanligen musslor. Ursprungligen sötvattenspärlor var inte så högt värderade som saltvatten pärlor, men framsteg i odling tekniker för pärlor har lett till en högre efterfrågan på sötvattenspärlor. Majoriteten av odlade sötvattenspärlor från Kina, där metoder har lett till odlade pärlor som är nästan omöjlig att skilja från naturliga. En pärla formulär när en irriterande tillförs tanken på blötdjur. I naturen kan detta ske i form av sand, en bit av sten, eller något annat organiskt material. Odlade pärlor görs genom att sticka in ett irriterande i skalet, vanligen en bit skal från en annan mollusk. Det mollusk bildar ett lager av skyddande material som kallas pärlemor över främmande material så att det inte längre irritera djuret. Den resulterande boll av självlysande pärlemor är känd som en pärla.

Like saltvatten pärlor kan sötvattenspärlor finns i en rad olika färger. Färgen på pärlan kan också förbättras ytterligare med blekning och färgning, samtidigt som producenterna kan göra pärlor i olika färger. Perfekt runda sötvattenspärlor är extremt sällsynta och därför mycket uppskattad. Flesta sötvattenspärlor är barocka pärlor, vilket innebär att de är oregelbundet formade. Vanligen är dessa pärlor är helt enkelt mer ovala till formen, eller i form av tår droppar. Platt Wing pärlor är inte heller ovanligt.

Många guldsmeder arbetar med sötvattenspärlor. När pärlorna är oregelbundet formade, är det smycken allmänt syfte att lyfta fram detta, snarare än att försöka dölja det. Distributörer ger vanligen sötvattenspärlor på långa strängar, och pärlor bör tas bort från strängen och tvättas före användning. Flesta sötvattenspärlor är dubbelt uppträdda när de används i smycken, för att förhindra brott och en därmed sammanhängande förlust av pärlor. De används också med metaller som guld och silver, och ofta kombinerade med stenar i smickrande snitt och färger.

Färgerna på sötvattenspärlor fastställs av vattna mollusker lever i, placering av pärlan i skalet, och djurart. Formen är inte så kontrollera, som en pärla är en naturlig formation. Efter pärlor samlas, är de klasser efter form och Orient , lystern av pärlemor. Runda pärlor med lysande nacre är dyrast, eftersom de är sällsynta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.