Vad är några Cat Sjukdomar?

Det finns många typer av katt sjukdomar. En av de vanligaste katten sjukdomar är artrit. Artrit drabbar vanligtvis äldre katter och orsakar stelhet och minskat utbud och smidighet i rörelse. Tyvärr har ingen upptäckt ett botemedel mot artrit hos katter eller människa, men det finns vissa receptbelagda mediciner som ger symtomlindring. Förutom medicinering, hålla katten varm kan bidra till att säkerställa dess komfort. En av de vanligaste katt sjukdomar är en urinvägsinfektion. Detta uppstår när bakterier invaderar urinröret. När katter urinvägsinfektioner, kan de gnälla och har oftare olyckor. De kan också göra mer frekventa resor till kattlådan samtidigt ser ut att gå lite, om någon, urin, ofta är blod i urinen också. När upptäcks tidigt, kan antibiotika användas för behandling av urinvägsinfektioner hos katter, men om infektionen tillåts växa, kan det röra sig om att infektera njurarna, vilket gör behandlingen mycket mer komplicerat. En annan av de vanligaste katt sjukdomar är en övre luftvägsinfektion. I katter, de beter sig ungefär som förkylningar göra på människor. Lyckligtvis är de flesta katter att stanna inne hela tiden inte kommit ner med dem. Men luftvägsinfektioner är smittsam och katter kan fånga dem från andra katter. Katter med denna typ av infektion kommer nysa och ha rinnande näsor. De kan utveckla feber och har rinnande ögon i vissa fall.

Övre luftvägsinfektioner orsakas ofta av virus, men de kan behandlas med antibiotika. Även antibiotika är inte effektivt mot virussjukdomar, kan de bidra till att förhindra uppkomsten av sekundära infektioner som kan ligga som komplikationer av denna typ av katt sjukdom. I vissa fall kan en veterinär förskriva läkemedel för att hjälpa din katt bryta upp slem och har lättare att andas.

Feline valpsjuka, felint panleukopenivirus, är också vanligt hos katt sjukdomar. En katt kan kontrakt denna sjukdom i alla åldrar, men det är vanligast i kattungar. Feline valpsjuka är smittsam och kan spridas när katter aktie skräp boxarna. Det kan också läggas ut på entreprenad från mat och vatten som är förorenat. När en katt har kattdjur valpsjuka, kan den kräkas och har diarré. Det kan också vägra att äta eller dricka, och det kan bli uttorkad. Om det blir uttorkade, får sin päls falla ut och titta matt. Dess hud kommer även att visas alltför torrt. En katt med denna typ av sjukdom normalfallet verkar slö och apatisk när sjukdomen fortskrider.

Tyvärr är felint valpsjuka en av de svåraste katt sjukdomar att kämpa. Katter dör ofta från det inom en relativt kort tidsperiod. Eftersom den orsakas av ett virus, antibiotika är ineffektivt på att behandla det. De kan dock förskrivas för behandling av sekundära infektioner. Lyckligtvis finns det ett vaccin mot valpsjuka, som kan hindra katter från att någonsin upphandlande det i första hand.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.