Vad är ett paradis Flycatcher?

Ett paradis flugsnappare är en insektsätande fågel som släktet Tersiphone . Företrädare för detta släkte kan konstaterats vara i många tropiska och subtropiska områden i världen, med vissa områden som hyser genetiskt unik och mycket sällsynta populationer flugsnappare. Besökare till tropikerna ofta gillar att se paradis flugsnappare, eftersom många av fåglarna är väldigt vackert, och de är också intressant att observera medan de är på jakt efter mat.

tättingar är fåglar som har utformat fötter för att flyga, med tre framåtriktade tår och en tå vänd åt andra hållet. Liksom många andra tättingar, är ett paradis flugsnappare också kan producera fågelsång, med samtal flugsnappare är ganska varierande. Vissa av dessa fåglar är gäll och ganska högljudd, vilket gör dem lätta att hitta i djungeln, medan andra är mer dämpade. Den färgning av ett paradis flugsnappare är ofta ganska påkostad med många fåglar som lång, flytande svansar. Vilket är fallet med många fåglar, är det paradis flugsnappare typiskt könsdimorfism, vilket innebär att manliga och kvinnliga fåglar ser annorlunda ut. Klassiskt, kvinnor tenderar att ha mindre strålande färg, och deras svansar kan vara kortare. Många Paradise Flycatcher arter kan också skryta med slående kammar, som kan monteras på olika skärmar.

Fåglarna bygger skålformiga bon i armbågarna träd, samarbetar för att ungarna tills ungarna är mogna nog att flanera på egen hand. Dessa fåglar föredrar att fånga sitt byte i flykten, förklarar "flugsnappare" i deras gemensamma namn, som hökar och andra rovfåglar, har paradis flugsnappare extremt bra syn och mycket snabba reflexer. Fåglarna är särskilt aktiv vid gryning och skymning, zooma runt i landskapet för att fånga insekter av intresse.

Tyvärr för paradis flugsnappare har dessa fåglar historiskt jagats för sin lysande fjäderdräkt. Även jakt är förbjuden i vissa regioner, vissa populationer har ännu inte återhämta sig, inger bekymmer att flera arter kan hotas av utrotning. Detta är en särskilt stor oro för flugsnappare populationer som lever på öarna, eftersom de ofta är genetiskt unik, och förlusten av sådana populationer skulle vara ganska tråkigt.

Bevarande parker i vissa tropiska områden har fångat paradis flugsnappare för fastställande av avelsprogram, och dessa parker erbjuder även utbildning till allmänheten, att uppmuntra människor att hjälpa till att bevara fåglarna. Ökningen av Ekoturismföreningen har också bidragit till att skydda befolkningar paradis flugsnappare, genom att skapa en marknad för deras naturliga livsmiljö.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.