Vad är ett Carbon Footprint?

En klimatpåverkan är mängden utsläpp av växthusgaser som produceras, antingen direkt eller indirekt, genom dagliga aktiviteter. Dessa växthusgaser mäts vanligen i ton koldioxid, eller CO 2 . En klimatpåverkan kan mätas för en enskild person, ett hushåll, ett företag eller annan grupp av människor, eller en stat eller nation. Det är en liten men viktig del av våra större, allomfattande ekologiska fotavtryck.

Enligt vissa experter finns det två typer av miljöarbetet. Detta är de primära fotavtryck och sekundära fotavtryck. Det primära footprint hänvisar till den verksamhet vi att bränna fossila bränslen direkt eller omedelbart påverkar naturresurserna på jorden, som att köra bil, som flyger med ett flygplan, uppvärmning av våra hem, plugga i en elektronisk utrustning eller använda vatten.

sekundära verksamhet som påverkar koldioxidutsläppen huvudsakligen hänvisa till produkter vi köper, t. ex. mat och kläder och andra produkter för våra hem. Framställningen av objekten, transport av produkterna till våra platser, och efter vi har slutat använda objekten, hur lång tid det tar för materialet att bryta ner och förnedra alla påverkar koldioxidutsläppen. Även om du inte skilja mellan dina aktiviteter i primära och sekundära kategorier, de är alla viktiga och att de alla påverkar miljön. Att fastställa din carbon footprint, det finns gratis räknare online. Dessa carbon footprint räknare hjälpa dig att avgöra kol prägel på världen genom att ställa frågor om din energianvändning, hur du reser, vilken typ av mat du äta, produkter du köper, återvinning vanor, och några av de aktiviteter du gör på skoj, bland annat. När du har bestämt din carbon footprint, kan du börja att vidta särskilda åtgärder för att minska din energianvändning och uppmuntra till mer hållbar, miljövänlig levande. Kolet räknare kan utfärda särskilda rekommendationer.

I allmänhet finns det några viktiga saker du kan göra för att minska koldioxidutsläppen. Att minska utsläppen från bilen, försök att cykla eller promenera när det är möjligt. Om du kan, kan du välja att Carpool att arbeta, eller att åka tåg eller buss. Släck lampor när de inte används, och om du kan byta till en elektrisk företag som erbjuder hållbara energianvändningen, som vindkraft och solkraft, som kan vara en viktig förändring. Skruva ner värmen i ditt hem och inte lämnar elektronik ansluten till ansvar. Köpa lokalt producerade objekt, med återanvändbara matkassar och återvinning är också viktiga steg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.