Vad är en viktoriansk Bulldog?

The Victorian Bulldog är ett resultat av särskild "rekreation avel," där en uppfödare "återupplivar" en förlorad ras genom att välja moderna raser som mest förkroppsliga rasen. I London år 1985, åtog uppfödare Ken Mollett utmaningen att återskapa Victorian Bulldog ras, som var liknande, men skiljer sig från de mer moderna engelska Bulldog. Han valde noggrant fina exemplar av Engelsk bulldogg, Bullterrier, Bullmastiffs och Staffordshire Bullterrier att försöka skapa en hund som haft en bulldog som hade mer atletiska bygga, längre nosparti och ben och mindre cheferna för de hundar han sett på bilder porträtt av tidiga 19th century.

Använda gamla foton, etsning och konstverk, återskapas Mollett långsamt Victorian Bulldog att förkroppsliga de egenskaper som han ville. Han använde bara hundar som registrerades hos Kennel Club Storbritannien att hålla linjerna så rena som möjligt. Vad han så småningom fram har blivit en mycket älskad, men sällsynt, rad av hundar som många bulldog ägare föredrar för sin atletiska.

Den viktorianska Bulldog är större än den moderna Engelsk bulldog, och är mer atletiska. Män åtgärd från 17 till 19 inches (43-48 cm) och väger in på 65 till 75 pounds (30-34 kg). Honorna mäter vanligtvis 16 till 19 inches (41-48 cm) och väger 55 till 65 pounds (25-30 kg). Denna ras brukar oftast inte har den medfödda problem förknippade med många andra linjer av renrasiga Bulldogs. Den viktorianska Bulldog har fortfarande muskelkraft bygga, korta ben och ansikte, bred nos, stort huvud, bred bröstkorg och kort, slät päls vanligtvis förknippas med bulldogs.

viktorianska Bulldogs oftast har rockar som sträcker sig från fasta, vita, röda, brindle, fawn och träda. Sina rockar skjul ett genomsnittligt belopp, och är lätta att brudgummen. NATUREN, är från den viktorianska Bulldogs går lätt och bra för familjer. Lojal mot sin ras, de är utmärkta vakthundar också. Eftersom de är mer atletiska än sina kusiner, kommer de behöver regelbunden motion-en liten gård kommer att göra. De tenderar att göra bäst i tempererat klimat eftersom de lätt kylt och har svårt att kyla ner i varmt väder.

bör en viktoriansk bulldog aldrig förväxlas med "Olde English Bulldogge," ras som skapades i U. S. , och är inte förknippade med Mollett hundar "härstamning. Som ras, viktoriansk Bulldogs är ganska ovanliga, och om du är intresserad av att äga en, forskning hundens papper för att se om den är certifierad som en Mollett Victorian Bulldog.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.